Facebook va plati 10 milioane de dolari pentru a fi achitata intr-o disputa juridica in care reteaua sociala a fost acuzata de incalcarea drepturilor utilizatorilor de a avea control asupra numelor, fotografiilor si altor date de identificare, conform unor documente facute publice in weekend si citate de Businessweek.com.
Chemarea in instanta a venit de la cinci membri Facebook, ei considerand ca reteaua le-a incalcat drepturile prin publicarea “like-urilor” de pe anumite “Sponsored Stories” (reclame platite pe retea – n.r.) fara ca acestia sa aiba optiunea de a ramane invizibile deciziile lor si fara ca ei sa fie platiti ca urmare a folosirii datelor lor in procese comerciale.

Un “Sponsored Story” este o reclama care apare pe paginile membrilor Facebook si in general consta in numele unui prieten, poza de profil si notarea faptului ca el “place” advertiserul respectiv.

Valoarea actiunilor Facebook se situa vineri la inchiderea sedintei bursiere la o valoare de 30,01 $, cu 21% mai putin decat la momentul listarii companiei americane.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea New Media »


Setari Cookie-uri