Candva ôgloria Web 2.0ö, Digg a fost vandut pentru doar 500.000 de dolari

Digg.com, site-ul de stiri sociale care a fost candva emblematic pentru era Web 2.0, a fost vandut incubatorului Betaworks din San Francisco pentru suma de doar 500.000 de dolari in cash si actiuni, scrie Guardian.co.uk.

Vanzarea site-ului vechi de sapte ani marcheaza o pierdere colosala pentru investitorii initiali care au investit in firma, de-a lungul timpului, 45 milioane de dolari.

Digg inca mai atrage circa 16 milioane de vizitatori unici pe luna, dar a pierdut abilitatea de a influenta masiv oamenii, asa cum reusea candva.

Site-ul “s-a impiedicat” de mai multe ori de-a lungul anilor in incercarea de a modifica modalitatea in care utilizatorii sa poata vota post-urile si, in timp, a pierdut avantajul in fata unor concurenti precum Slashdot si Reddit.

Reprezentantii Betaworks au declarat ca vor intoarce Digg la nivelul unui startup – buget redus, echipa mica, cicluri rapide.

In August 2006, Kevin Rose, fondatorul Digg, a aparut pe coperta Business Week.

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din sec╚Ťiunea New Media »Setari Cookie-uri