HBO Romania este afectata inca de la intrarea pe piata locala, in 1997, de piraterie, intr-o forma sau alta. Compania aplauda si considera laudabila implicarea oricarui titular de drepturi in combatarea acestui fenomen, subliniaza Carmen Harabagiu, country manager, referindu-se la recenta actiune a PRO TV impotriva a 42 de site-uri ce difuzeaza seriale ilegal.
“Consideram laudabila implicarea oricarui titular de drepturi in combaterea acestui fenomen care, din pacate, a luat o amploare impresionanta in tara noastra. HBO este afectat in Romania de fenomenul pirateriei inca de la lansarea pe aceasta piata. Intotdeauna nociva, pirateria a suferit constant adaptari in plan tehnologic, astfel ca, daca incepand cu anul 1998 HBO a fost afectat de cunoscutele «decodoare pirat», am ajuns acum si la pirateria online, ca un proces aproape «natural»”, spune Carmen Harabagiu pentru wall-street.ro.

Intr-adevar, pe majoritatea site-urilor ce transmit ilegal se intalnesc si episoade din seriale precum Game of Thrones, Band of Brothers, Rome sau True Blood, seriale pentru vizionarea carora utilizatorii trebuie sa plateasca.

“Dificultatea pentru titularii de drepturi vine intr-adevar, in acest plan, din parghiile - incomode si insuficiente la acest moment - pe care le au la dispozitie pentru a controla fenomenul care se manifesta online. Odata cu lansarea HBO GO speram ca vom putea schimba incetul cu incetul mentalitatea consumatorului roman, oferindu-i legal continut video de cea mai buna calitate”, continua sefa HBO Romania.

Orice alternativa neplatita la HBO este ilegala


HBO este cu atat mai afectat cu cat specificul companiei este, spre deosebire de al majoritatii concurentilor, de serviciu cu acces pe de-antregul conditionat, functionand integral sub acest model de business.

“Orice alternativa de acces la continutul oferit de HBO, decisa de terti, nu poate fi decat ilegala si cu adevarat vatamatoare, pana acolo incat ii pericliteaza pozitia pe piata”, subliniaza Harabagiu.

Compania are deja actiuni in derulare la organele de urmarire penala (politie si Parchet) pentru inchiderea anumitor site-uri si a bloca accesul ilegal la canal.

“Ceea ce insa putem cu adevarat sa facem, asa cum am facut de la bun inceput, este sa demonstram prin actiuni concrete ca dorim sa schimbam aceasta stare de fapt. Asta este numai o chestiune de timp, mai mult sau mai putin, de la caz la caz.

In concluzie, pentru o buna replica la actiunile ilegale este necesar un intreg mecanism pe care numai titularii de drepturi il pot perfectiona (pentru ca el deja exista), facand intelese specificul serviciilor lor, vatamarile pe care le sufera si gradul de pericol pe care aceste ilegalitati il prezinta pe toate planurile”, incheie Harabagiu.

HBO ofera pe piata locala posturile de televiziune HBO, HBO Comedy, Cinemax, Cinemax 2, precum si HBO HD.

In urma cu cateva zile PRO TV a declarat razboi site-urilor cu filme si seriale difuzate ilegal. Consiliul National al Audiovizualului (CNA) a decis sa sesizeze Politia cu privire la 42 de site-uri care difuzeaza filme si seriale fara sa respecte legislatia audiovizualului si fara sa detina drepturile pentru continutul transmis.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea New Media »


Setari Cookie-uri