Aproximativ jumatate din utilizatorii de internet nu stiu daca paginile pe care le acceseaza detin continut legal sau nu, potrivit unui studiu Kantar Media, comandat de Ofcom (autoritatea de reglementare a media din Marea Britanie) si dat publicitatii de BroadbandTVNews.com.
Potrivit Ofcom, 47% dintre internauti nu au putut identifica ce tip de continut au accesat. Cele mai frecvente motive invocate pentru accesarea continutului ilegal au fost reprezentate de libertatea cu care pot fi accesate (54%), pretul (48%) si rapiditatea (44%). La polul opus, cu o proportie de numai 26%, cei chestionati au declarat ca accesarea sau descarcarea de fisiere cu continut ilegal le permite sa incerce anumite programe inainte de ale cumpara.

Chiar si asa, utilizatorii care au fost identificati ca folosind un mix de continut legal si ilegal, cu precadere muzica sau filme, cheltuiau mai mult pe continutul legal decat cei care foloseau continutul legal sau cei care apelau la cel ilegal in particular.

Din studiul Tracker Benchmark reiese ca unul din sase utilizatori crede ca a mai descarcat continut ilegal in ultimele sase luni.

Potrivit Ofcom, cercetarea de profil reprezinta numai o perspectiva asupra nivelurilor de incalcare a drepturilor de autor.

Cercetarea de piata este parte a unui nou program care isi propune sa educe si sa constientizeze utilizatorii de internet de riscurile la care se expun prin accesarea si descarcarea de fisiere cu continut ilegal.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea New Media »


Setari Cookie-uri