In aceasta dimineata o parte dintre utilizatorii care au dorit sa acceseze pagina google.ro nu au putut face acest lucru deorece au fost redirectionati catre un alt site web.

“Serverele Google nu au fost afectate, dar mai multi utilizatori nu au putut accesa pagina Google.ro. Suntem in discutii cu autoritatea din Romania care gestioneaza numele de domenii”, a declarat Dan Bulucea, country manager al Google Romania.

In aceasta dimineata mai multe site-uri din Romania, printre care Google.ro si Yahoo.ro, nu au fost disponibile timp de mai multe minute. Autoritatea care gestioneaza numelor de domenii din Romania este Romanian Top Level Domain(ROTLD).

Acest atac nu este unul direct asupra paginilor si continutului real, ci un atac asupra serverelor DNS, care interpreteaza adresele Web cerute si le directioneaza catre adresele IP reale, conform Mediafax. Printr-un atac de tip DNS poisoning, in care sunt livrate informatii false catre celelalte servere DNS si care se propaga astfel catre utilizator, atacatorii pot redirectiona traficul catre un server rulat de ei. In cazul de fata, redirectionarea se face catre niste servere stocate in datacenter-ul EMango din Olanda.

Pentru utilizatori nu exista niciun pericol, singura neplacere fiind faptul ca nu au putut accesa servicul, a mai spus seful Google Romania.

"Serviciile Google din Romania nu au fost atacate. Pentru o perioada scurta de timp, unii utilizatori care viziteaza www.google.ro si cateva alte adrese de web au fost redirectionate catre un alt site web. Suntem in contact cu organizatia responsabila cu gestionarea numelor de domenii din Romania", potrivit unei declaratii a oficialilor Google Romania.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea New Media »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si