Versurile lui Eminescu interpretate pe muzica bisericeasca pot fi ascultate pe iPhone

Arhiepiscopia Argesului si Muscelului a pregatit un album de cantece pe versurile poetului Mihai Eminescu, interpretate in stil bisericesc, psaltic si coral, care pot fi ascultate in cadrul unei aplicatii pentru iPhone si iPad.

Albumul intitulat "Omagiu. Mihai Eminescu", pregatit pentru a marca 163 de ani de la nasterea poetului, contine cantece interpretate intr-un stil bisericesc, psaltic si coral de grupul "Brevis Cuartet", din care fac parte patru preoti de la Manastirea Curtea de Arges, scrie Mediafax.

Pentru acest album au fost alese unsprezece poezii scrise de Mihai Eminescu, printre care "Sara pe deal", "Rugaciune", "Ce te legeni codrule" si "Revedere", a precizat Arhiepiscopia Argesului si Muscelului, intr-un comunicat de presa remis, luni, agentiei Mediafax.

Albumul poate fi ascultat pe un suport mai putin obisnuit, pe iPhone si iPad, in cadrul Aplicatiei "Manastirea Curtea de Arges".

"Traim intr-o lume a vitezei. Oamenii nu mai au ragaz pentru micile bucurii ale sufletului. Datoria Bisericii este sa propovaduiasca Cuvantul Domnului, indiferent de mijloace. De aceea, nu trebuie sa consideram tehnologia ca fiind o piedica, ci sa ne ajutam de ea", a spus arhidiaconul Caliopie Ichim, citat in comunicat.

El a precizat ca bisrerica are datoria morala de a fi atat un locas de cult, cat si unul de cultura.

"Mihai Eminescu este mai mult decat un mare poet, el este un simbol natonal si emblema noastra culturala. Biserica are datoria morala de a fi nu numai un locas cult ci si unul de cultura. De aceea, am incercat sa unim cele doua elemente, religia, prin muzica psaltica si harul poetului, prin versurile sale", a adaugat arhidiaconul Caliopie Ichim.

Evenimentele dedicate lui Mihai Eminesci au debutat duminica, in cadrul unei serate cultural-religioase organizate de Arhiepiscopia Argesului si Muscelului in sala mare a Teatrului Alexandru Davila, din municipiul Pitesti.

Aplicatia pentru iPhone si iPad "Manastirea Curtea de Arges", dezvoltata de firma ApplusMobile, a fost lansata la inceputul lunii octombrie 2012.

Reprezentantii Arhiepiscopiei Argesului si Muscelului au precizat ca aceasta aplicatie ofera credinciosilor posibilitatea de a purta cu ei, oriunde s-ar afla, rugaciunile de suflet, totodata putand afla si stiri din domeniul religios. Cu ocazia sarbatorilor de iarna, aplicatia a fost imbogatita si cu o sectiune de colinde religioase.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea New Media »Setari Cookie-uri