Rareori trece o zi fara ca o persoana importanta (sau companie) sa se planga de faptul ca unul dintre conturile sale a fost spart. Parole slabe, furate, uitate – oricare ar fi cauza, a intra cu forta in viata digitala devine din ce in ce mai usor de realizat.

De aceea Google considera ca o simpla parola nu mai este o solutie viabila pentru conturi. “Consideram ca securitatea este o problema din ce in ce mai mare”, scriu Eric Groose si Mayank Upadhyay, intr-un articol publicat in IEEE Security & Privacy. “A sosit timpul sa renuntam la parolele elaborate si sa cautam solutii mai bune”.

O idee: un inel cu care sa te autentifici pe conturile tale.

Google a facut deja pasi importanti in acest sens – dubla autentificare. Pe langa parola pe care o cunoaste utilizatorul, pentru a intra in cont este nevoie si de un gadget personal – un inel sau un usb sub forma de cheita. Studiul arata ca “milioane de persoane” folosesc autentificarea in doi pasi.

In caz ca tokenul este pierdut, posesorul poate suna compania emitenta si sa ceara inlocuirea imediata sau, dupa autentificari riguroase, scoaterea pasului doi necesar intrarii in cont pana cand cheita/inelul este inlocuit.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea New Media »Citeste si
Google se muta din Baneasa in centrul Capitalei in Unirii View