Directorul financiar al Google, Nikesh Arora, a facut public acest lucru intr-o conferinta de presa dupa publicarea rezultatelor financiare ale grupului pe ultimul trimestru al lui 2012, vorbind si despre posibilitatea de a obtine incasari publicitare din platforma YouTube.

Veniturile publicitare generate de videoclipurile populare pe site sunt impartite cu creatorii de continut.
In decembrie, clipul "Gangnam Style" a depasit pragul de un miliard de vizualizari pe YouTube, iar marti acesta afisa 1,23 miliarde de vizualizari.

In ascensiunea lui fulminanta, "Gangnam Style" a depasit alte cateva videoclipuri celebre, precum "On the Floor" al cantaretei Jennifer Lopez si "Love the Way You Lie" al rapperului Eminem.

Parodiind viata bogatasilor dintr-un cartier exclusivist din Seul, capitala Coreei de Sud, clipul a fost vizualizat sau parodiat la randul lui de persoane celebre, precum presedintele american Barack Obama, secretarul general al Organizatiei Natiunilor Unite si compatriot al rapperului Psy, Ban Ki-moon, artistul-disident chinez Ai Weiwei si primarul Londrei Boris Johnson.

Psy, al carui nume real este Park Jae-Sang, este cu adevarat adulat in tara lui pentru succesul planetar al piesei sale si a fost decorat in luna noiembrie 2012 cu una dintre cele mai prestigioase recompense nationale, Ordinul Meritului Cultural Okgwan.

Pentru Coreea de Sud, cultura populara reprezinta o sursa potentiala de export, in conditiile in care aceasta tara "sufera" inca din cauza faptului ca produsele sale sunt umbrite de cele exportate de uriasii ei vecini, China si Japonia.