Compania a contactat grupuri de lobby si companii pentru sprijin in vederea modificarii legii referitoare la confidentialitatea comunicatiilor electronice, care dateaza din 1986, a declarat Chris Gaither, purtator de cuvant al companiei.

"Avand in vedere modul de viata al oamenilor si cum evolueaza lumea digitala, este important ca guvernul sa actioneze pentru actualizarea legii. Este o problema bipartizana si cred ca necesitatea va creste, pentru ca oamenii asteapta acest lucru", a afirmat intr-un interviu directorul juridic al Google, David Drummond.

Oficialii Google au aratat ca este nevoie de modificare legii, pentru ca autoritatile sa nu poata obtine anumite email-uri si continut in lipsa unui mandat de perchezitie, si pentru a da documentelor stocate prin intermediul tehnologiei cloud aceeasi protectie legala ca si documentelor scrise.

Serviciile cload permit stocarea si procesarea de date pe servere, prin intermediul Intermediul Internetului.
Cheltuielile pentru servicii cloud ar putea creste la nivel global de la 40 de miliarde de dolari in 2012 la 100 de miliarde de dolari pana in 2016.

Anul trecut, Google a contribuit la o campanie de protest pe Internet care a dus la renuntarea la o lege anti-piraterie, in Congres.