Facebook lucreaza la o aplicatie pentru smartphone-uri de localizare a utilizatorilor, profitand de accesarea tot mai larga a retelelor de socializare de pe computerele mobile, au declarat doua persoane apropiate situatiei, transmite Bloomberg, citat de Mediafax.

Aplicatia urmeaza sa fie lansata la jumatatea lunii martie si are rolul sa ajute utilizatorii sa gaseasca prieteni aflati in apropiere si va functiona chiar daca programul nu este deschis pe un telefon, a spus una din surse.

Facebook creeaza noi functii pentru a profita de numarul tot mai mare al utilizatorilor care ii acceseaza serviciile prin intermediul aparatelor mobile.

Aplicatia de localizare poate ajuta Facebook sa vanda publicitate in functie de obiceiurile zilnice ale utilizatorilor, dar si sa atraga critici din partea celor ingrijorati de felul in care compania administreaza informatiile cu caracter personal.

Autoritatile de reglementare din Statele Unite si Europa au investigat deja Facebook din cauza ingrijorarii ca nu face suficient pentru protejarea datelor personale.

Apple si Google au deja aplicatii pentru localizarea utilizatorilor.

Un purtator de cuvant al Facebook a refuzat sa comenteze.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea New Media »Citește și
Varianta digitală care permite completarea declarației pe propria răspundere
Setari Cookie-uri