Acest obicei s-a schimbat. Primul pas a fost aparitia platformelor special gandite pentru a aplica la o noua slujba (in Romania: eJobs sau BestJobs).

Cum evolutia tehnologica si-a spus cuvantul in ultimii ani, 2013 marcheaza trecerea intr-o noua era a cautarilor de noi oportunitati de lucru datorita smartphone-urilor si tabletelor.

In SUA spre exemplu, un start-up denumit Proven, care permite utilizatorilor sa aplice la diferite job-uri, a cunoscut o evolutie spectaculoasa in ultimele doua luni.

Numarul de descarcari al aplicatiei pentru dispozitive mobile “Proven” a reusit in mai putin de doua luni sa cunoasca o evolutie de 40% la peste 45.000 de download-uri, potrivit site-ului de monitorizare XYO.net, citat de BusinessInsider.com.

Proven permite utilizatorilor sa aplice la slujbe prin intermediul site-ului Craigslist.com si Indeed.com.

Nu este insa singura aplicatie care permite acest lucru. JobMo a fost descarcata de peste 20.000 de ori in luna ianuarie, ajungand la un total de 130.000, JobAware de 23.000 de ori iar Ultimate Job Search a atins 14.000 de descarcari in prima luna a anului.

Intre timp, detasat la numarul de download-uri sta aplicatia CareerBuilder care a fost descarcata de peste 2 milioane de ori pana acum.

Un lucru este sigur: Romania nu poate scapa de tendinta globala, in care smartphone-urile si tabletele vor reprezenta o alternativa a PC-ului traditional si cu siguranta nu va trece mult timp pana cand vor aparea si la noi astfel de platforme. Asta daca nu au aparut deja in timp ce a fost scris acest articol.