Eric Schmidt, presedintele executiv al gigantului american, care a petrecut o decada in functia de conducere a Google, impartaseste viziunile sale asupra unei lumi ce se schimba digital in cartea “The New Digital Age” (Noua Era Digitala – n.r.), care a inceput sa fie vanduta astazi, pe Amazon, la pretul de 16$.

Este o carte ce trebuie citita de pasionatii de tehnologie. Co-autor este Jared Cohen, fost consultant la State Department si persoana ce conduce in prezent Google Ideas, scrie FinancialPost.com.

Cartea reprezinta un exercitiu de viziune asupra viitorului. Abilitatea ca toti ce sunt conectati la Internet sa se faca cunoscuti si sa transmita informatii relevante au reprezentat motivatiile pentru care cei doi au redactat aceasta carte. In 2009 au decis ca este timpul sa scrie o carte despre cum Internetul si terminalele mobile ofera putere oamenilor, punand pe jar chiar si guverne si fortand companii sa realizeze schimbari dramatice.

Printre intervievatii din carte se numara fostul secretar de stat Henry Kissinger, mogulul mexican Carlos Slim, fondatorul wikileaks Julian Assange si fostii prim-ministri ai Mongoliei si Pakistanului. Totodata, Schmidt a facut mai multa lumina asupra proceselor din interiorul Google, scriind inclusiv despre co-fondatorii companiei, Larry Page si Sergey Brin.