Este vorba despre un nou aflux de abonati, reprezentand o crestere medie de 60.000 pe zi.

Pragul de cinci milioane a fost atins la 4 aprilie, dupa mai putin de o luna de la alegerea primului Papa argentinian din istorie.

Inainte de aceasta data, incepand de la 12 decembrie, atunci cand Benedict al XVI-lea a postat primul mesaj in engleza pe contul @pontifex, 3,3 milioane de persoane din lume au hotarat sa-l urmareasca pe papa in limbile engleza, spaniola, italiana, franceza, germana, portugheza, araba, poloneza si latina. Contul papei este urmarit din interes sau din simpatie, dar si pentru a aduce jigniri sau pentru a critica scandalurile din Biserica.

Papa Francisc a postat primul mesaj la 17 martie. Incepand de atunci, a postat 27 de mesaje.

Continutul mesajelor a ramas foarte religios, cu toate ca Francisc prezinta un comportament mai direct si mai simplu decat Benedict al XVI-lea. De asemenea, el posteaza uneori mesaje pe Twitter pentru a-si exprima solidaritatea fata de victimele catastrofelor.

Din cauza provenientei din America Latina si nationalitatii argentiniene a Papei, numarul de abonati in spaniola (2,1 milioane) se apropie rapid de cel al abonatilor in engleza (2,4 milioane). Se constata, de asemenea, o crestere puternica a abonatilor in limba portugheza (278.000), mai ales ca se apropie Zilele Mondiale ale Tineretului, programate in iulie la Rio de Janeiro.