La aproape opt luni de cand Facebook atingea in Romania 5 milioane de conturi, reteaua sociala este la mica distanta de a numara 6 milioane de romani, conform datelor Facebrands, instrument de masurare informatii pe cea mai mare retea sociala din lume.

Desi parte din deciziile companiei au fost si sunt controversate dupa listarea la bursa in urma cu un an, se pare ca interesul crescut pentru zona de mobile, lansarea de noi facilitati precum si apetitul romanilor pentru impartasirea de fotografii – in detrimentul Twitter – a dus la o evolutie rapida a retelei in tara. In prezent, conform Facebrands, Facebook are 5,99 milioane utilizatori in Romania.

In State, Facebook pare a nu mai fi insa pe placul tinerilor utilizatori, acestia indreptandu-si mai mult atentia spre concurenta mai tanara, un exemplu fiind Twitter sau Tumblr.

Din spate vine puternic si Google+, retea sociala detinuta de gigantul american care, recent, s-a relansat realizand o integrare si mai eficienta cu celelalte servicii ale Google, in principal YouTube.

Pe acest subiect a scris si Cristian Manafu pe blogul personal.

Va deveni plictisitor Facebook (si) in Romania sau va continua cresterea? Ce consideri ca ar trebui modificat la retea? wall-street.ro te invita sa comentezi.

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:

Setari Cookie-uri