Google a denuntat miercuri tentative de furt de parole in cazul a zeci de mii de conturi apartinand cetatenilor iranieni, care vor participa vineri la vot pentru a-si alege presedintele, relateaza AFP, citat de Mediafax.
"Tintele si momentul alese sugereaza ca aceste atacuri au o motivatie politica legata de alegerile prezidentiale iraniene de vineri", a afirmat vicepresedintele gigantului de Internet american, Eric Grosse, pe blogul sau.
"Aceste campanii, care sunt desfasurate din Iran, au crescut in mod considerabil volumul activitatilor de inselaciune in regiune", a adaugat el.
De aproape trei saptamani, grupul californian incearca sa combata trimiteri de email-uri care urmaresc sa obtina informatiile personale a "zeci de mii de utilizatori iranieni".
Politica Google este de a lansa avertizari in legatura cu atacurile informatice efectuate de guverne sau orice alte activitati suspecte si sa incerce sa le contracareze, a mentionat Eric Grosse.
"Daca sunteti in Iran, va incurajam sa luati masuri suplimentare pentru a va proteja contul", a mai adaugat el.
Campania oficiala pentru alegerile prezidentiale iraniene se incheie joi dimineata, iar operatiunile de vot, la care vor participa aproximativ 50,5 milioane de alegatori, vor incepe vineri la ora locala 08.00 (06.30, ora Romaniei).


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea New Media »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Iranul acuza Europa ca a sacrificat acordul nuclear