Mare parte dintre site-urile care contin malware si distribuie virusi catre utilizatori sunt site-uri legitime care au fost hack-uite, minoritatea fiind reprezentanta de site-urile create special pentru a gazdui malware, au anuntat marti cercetatorii Google.
Aceste date sunt incluse pentru prima oara ca parte a sectiunii “safe browsing” a raportului privind transparenta in online a Google, http://www.google.com/transparencyreport/safebrowsing/ distrugand astfel mitul conform caruia te poti infecta cu malware doar de pe site-uri cu reputatie proasta. De exemplu, doar pe 9 iunie, 3.891 dintre site-urile blocate de Google au fost dedicate in mod direct distribuirii de malware, in timp ce restul de aproape 40.000 de site-uri infectate ofereau servicii legitime insa fusesera victime ale atacurilor infractorilor cibernetici, scrie presa internationala.

Per total, Google blocheaza circa 10.000 de site-uri pe zi pe care motorul de cautare le descopera infectate.

In ultimele luni, site-uri majore precum The Los Angeles Times sau Seagate au fost infectate.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea New Media »


Setari Cookie-uri