Operatorul telecom America Movil, controlat de miliardarul mexican Carlos Slim, a investit 40 de milioane de dolari in aplicatia Shazam, care recunoaste muzica, potrivit cotidianului britanic Financial Times.

Aplicatia poate sa identifice programul TV urmarit de utilizator si sa livreze continut suplimentar si reclame, a spus Slim.

Shazam va fi preinstalata pe telefoanele vandute de America Movil incepand din acest an, extinzand astfel accesul companiei britanice care dezvolta aplicatia la milioane de clienti din America Latina, scrie Mediafax.

"America Latina se va afla acum in centrul atentiei, la fel ca America de Nord si Europa de Vest", a declarat presedintele executiv al Shazam, Andrew Fisher.

Cele doua parti au refuzat sa comenteze asupra participatiei lui Slim, dar o sursa apropiata tranzactiei a afirmat ca investitia evalueaza Shazam la usor peste 400 de milioane de dolari.

Compania Shazam a anuntat, in trecut, ca vizeaza o listare la o valoare de cel putin un miliard de dolari, posibil chiar de anul urmator.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea New Media »Citeste si
Clever devine Free Now, parte a platformei detinuta de Daimler si BMW