"Planul de restructurare al Patch si alte actiuni de restructurare in cadrul companiei vor include, potrivit estimarilor, 10% din personal, cea mai mare parte fiind angajati ai Patch", se arata intr-un document transmis bursei din SUA de AOL.

Directorul general al companiei, Tim Armstrong, a declarat recent ca circa o treime din cele 900 de site-uri ale Patch au rezultatele sub asteptari in privinta traficului si veniturilor. Armstrong vrea readucerea pe profit a diviziei pana la sfarsitul anului.

AOL estimeaza costuri de 14-18 milioane de dolari in acest an ca urmare a procesului de restructurare, urmand, insa, ca economiile realizate sa aduca un impact poszitiv la profitul opertional de cel putin 30 de milioane de euro.

Citeste si:

Sistemul de site-uri Patch a fost infiintat in 2007 si viza inlocuirea ziarelor locale. Site-urile au de obicei unul sau doi jurnalisti, care acopera evenimente locale.

Armstrong s-a aflat printre cofondatorii Patch. AOL a cumparat Patch la un pret estimat la 7 milioane de dolari in 2009, cand Armstrong a devenit director general al companiei.

Sursa foto: http://corp.aol.com/press-kit/logos-b-roll