Contract de aproape 50 mil. euro pentru digitalizarea cartilor funciare din 9 judete

Agentia Nationala de Cadastru si Publicitate Imobiliara a primit patru oferte pentru digitalizarea cartilor funciare din judetele Alba, Arad, Bihor, Bistrita-Nasaud, Brasov, Caras-Severin, Harghita, Mures si Timis, contractul fiind estimat la 212,4 milioane lei (47,8 milioane euro) in patru ani.

Ofertele au fost depuse de UTI Grup, Romanian Soft Company si consortiile formate din Teamnet International, XOR IT Systems si Free Dreams, precum si Star Storage si Intrasoft International.

Potrivit caietului da sarcini, obiectivul principal al licitatiei este crearea unei baze de date digitale din cartile funciare pe hartie ce exista la oficiile ANCPI din judetele Alba, Arad, Bihor, Bistrita-Nasaud, Brasov, Caras-Severin, Harghita, Mures si Timis.

"In urma licitatiei, ANCPI va obtine un acces facil la informatiile legate de proprietate (informatii continute in cartile funciare) pentru personalul din cadrul fiecarui oficiu al ANCPI, conservarea informatiilor continute in cartile funciare aflate in acest moment pe suport hartie, care se degradeaza continuu datorita consultarii directe, precum si utilizarea la adevarata valoare a aplicatiilor software folosite in cadrul oficiilor si birourilor teritoriale ale ANCPI prin incarcarea datelor digitale rezultate in urma procesului de conversie in baza de date existenta", se specifica in caietul de sarcini.

Contractul va fi finantat din fonduri de la bugetul de stat si presupune digitalizarea unui numar de aproximativ 46 milioane de carti funciare.

ANCPI a fost infiintata in 2004 prin reorganizarea Oficiului National de Cadastru, Geodezie si Cartografie si functioneaza sub autoritatea Ministerului Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea New Media »Setari Cookie-uri