Transportul public din 7 orase ale Romaniei, disponibil in Google Maps

Google Maps ofera informatii privind transportul public pentru sapte mari orase din Romania: Bucuresti, Ploiesti, Cluj Napoca, Iasi, Timisoara, Constanta si Craiova.

Serviciul numit Google Maps Transit, dezvoltat in colaborare cu SimPlus si Concept Apps, este util pentru a obtine indicatii de orientare care includ de acum si transportul public, pe langa cele pentru masini sau cele legate de mersul pe jos. Google Maps afiseaza toate rutele existente pentru a ajunge la o anumita destinatie, cuprinzand toate liniile de transport in comun recomandate - metrou, autobuz, tramvai sau troleibuz, cat si informatii despre statii si rute.

“Google Maps isi propune sa ajute utilizatorii sa cunoasca si sa exploreze locurile in care calatoresc sau locuiesc, oferindu-le mai mult decat simple harti geografice. Adaugarea de informatii privind transportul public in Google Maps va face deplasarea in orase mai usoara si simpla. Incepand de astazi, localnicii, dar si vizitatorii si turistii, pot obtine informatii privind mijloacele de transport in comun locale si pot alege itinerariile dorite direct din Google Maps”, a declarat Dan Bulucea, country manager Google Romania.

Informatiile despre transport public sunt disponibile atat pe versiunea de desktop a Google Maps, cat si pentru Android si iPhone.

Serviciul este disponibil si pe desktop, la adresa la adresa maps.google.ro.

Citeste si:
Transportul public din Paris va fi rezervat la orele de vârf pentru...
Transportul public din Paris...

Aceasta este a doua etapa a dezvoltarii serviciului Google Transit din Google Maps in Romania, dupa ce, in martie 2012, Brasovul a devenit primul oras pentru care au fost oferite informatii privind transportul public.

La nivel mondial, Google ofera informatii de tranzit pentru mai mult de 1 milion de statii din 800 de orase.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea New Media »Citește și
Varianta digitală care permite completarea declarației pe propria răspundere
Setari Cookie-uri