Aceasta platforma de microblogging a precizat faptul ca sistemul ei de alerta ar putea fi folosit in cazul producerii unor catastrofe naturale sau in alte situatii, cand mijloacele de comunicare traditionale nu sunt disponibile.

"Stim foarte bine cat de important este sa primeste informatii fiabile in aceste circumstante", a explicat pe un blog Gaby Penna, director de produs in compania Twitter.

"Alertele pe Twitter reprezinta un nou mijloc de a obtine informatii precise si fiabile atunci cand aveti cel mai mult nevoie de ele", a adaugat Penna.

Utilizatorii care se aboneaza la aceste alerte Twitter vor primi direct pe telefonul lor mobil mesaje expediate de conturile oficiale selectionate, scrie Mediafax.

Citeste si:

Un anumit numar de organizatii din Statele Unite, Japonia si Coreea de Sud au fost autorizate sa expedieze acest tip de alerte, iar Twitter va extinde aceasta posibilitate si catre alte "institutii publice si ONG-uri din lumea intreaga".

Crucea Rosie americana, Agentia federala de gestionare a catastrofelor (FEMA), Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS) si alte organizatii similare fac parte din entitatile selectionate pentru a trimite tweet-uri de alerta.

Bridget Coyne, director la Twitter, reaminteste faptul ca aceasta retea de socializare a devenit in ultimii ani o platforma vitala de difuzare de informatii, dupa tsunami-ul din Japonia, si in Statele Unite dupa uraganul Sandy si dupa atentatele cu bomba din timpul Maratonului de la Boston.

Dupa parerea ei, abonatii interesati de folosirea acestor alerte sunt, de exemplu, agentiile de securitate publica si de mentinere a ordinii, agentiile care administreaza situatia din teren dupa producerea unor catastrofe, guvernele locale si organizatiile private implicate in operatiunile de ajutorare a populatiilor afectate de catastrofe.