Cosmote Romania a lansat o aplicatie special creata pentru soferii de taxi care detin o licenta si doresc sa receptioneze comenzi, respectiv Taxiplon.

Aplicatia ‘Taxiplon Driver’ a Cosmote este bazata pe un algoritm care ofera taximetristilor cu licenta posibilitatea de a se inregistra in aplicatie si de a primi comenzi direct pe dispozitivul mobil – smartphone sau tableta. Taxiplon Driver este disponibila pentru soferii de taxi cu licenta, care sunt clienti Cosmote (cartela sau abonament), in baza unei taxe lunare recurente de acces care va fi platita prin SMS, in valoare de 17,3 euro/luna (pentru clientii cu abonament, TVA inclus), respectiv de 14 euro/luna (se va retine din credit, pentru clientii cu cartela preplatita).

Aplicatia este usor de folosit, soferii de taxi avand posibilitatea sa accepte sau sa respinga comenzile, avand totodata disponibila pe dispozitivul mobil o harta ce prezinta locatia clientului. Dupa preluarea clientului, soferul de taxi va trimite un semnal catre algoritmul aplicatiei, pentru a anunta ca este ocupat si nu poate prelua alte comenzi la momentul respectiv. Cand pasagerul va ajunge la destinatie, soferul de taxi va apasa butonul „Cursa incheiata” si va reincepe sa receptioneze comenzi noi din partea utilizatorilor aplicatiei.

Aplicatia pentru pasageri ‘Taxiplon’ este disponibila pentru persoanele care au nevoie de un taxi si nu vor sa piarda timpul asteptand la telefon, pentru clienti Cosmote, cat si utilizatori ai altor retele de telefonie mobila. Dupa descarcarea aplicatiei pe dispozitivul mobil, clientii apasa butonul „Vreau Taxi”, locatia este afisata, introduc adresa la care doresc un taxi, iar apoi pot vedea pe dispozitiv cand taxiul se apropie. Aplicatia este gratuita (cu exceptia traficului de date) pentru clientii-pasageri.

Noua ‘Taxiplon’ este o aplicatie globala si poate fi folosita indiferent unde se afla clientul – in Bucuresti, in alt oras din Romania sau in strainatate (unde aplicatia este folosita). Utilizatorilor ‘Taxiplon’ le va fi repartizat soferul cel mai apropiat de locatia din acel moment. Aplicatia este disponibila in Google Play (pentru dispozitivele cu Android) aici (Taxiplon) si aici (Taxiplon Driver).

Citeste si:
RCS & RDS intra in hora 4G, la un an intarziere de concurenta
RCS & RDS lanseaza servicii...


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea New Media »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
FREE NOW estimeaza peste 250.000 de comenzi in noaptea dintre ani