Termenul “Black Friday”, insotit sau nu de un nume de magazin major, a explodat in cautarile de pe Google in ultimele saptamani si tendintele indica faptul ca aceste cautari se vor inteti pe masura ce se apropie data de 29 noiembrie cand majoritatea magazinelor vor afisa oferte speciale pentru clienti.

Wall-Street.ro a analizat principalele tendinte in Google Trends.

Google Trends, asa cum ii spune numele, indica tendintele termenilor in Google – cand a fost respectivul termen cautat cel mai mult.

Dupa cum se vede in graficul de mai jos, cautarile dupa numele “Black Friday” din Romania au crescut cu peste 500% din octombrie pana in prezent.

Cautarile Altex Black Friday au crescut si ele cu 500% in timp ce Domo Black Friday a inregistrat o evolutie de circa 200%.

Cu toate acestea, termenul “eMag Black Friday” a depasit in cautari pe cele ale concurentilor directi.

Topul judetelor unde s-a cautat “Black Friday” pe Google in ultimele 30 de zile sunt Iasi, Constanta, Timis, Cluj si Bucuresti.

Romanii cauta mult mai putin “Vinerea Neagra”, sub cautarile “Emag Black Friday”, de exemplu. Nu exista date relevante pentru ultimele 30 de zile pentru “Vinerea Neagra” in Google Trends.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea New Media »


Setari Cookie-uri