Dian Fossey a studiat gorilele dintr-o regiune muntoasa din Rwanda, fiind incurajata initial de renumitul antropolog Louis Leakey. Cartea ei, "Gorillas in the Mist", aparuta in 1983, combina cercetarile ei stiintifice despre gorilele de munte din rezervatia Karisoke Research Center cu detalii din viata ei de zi cu zi.

Considerata cel mai important expert din lume in studiul primatelor, Dian Fossey, alaturi de Jane Goodall si Birute Galdikas, erau supranumite "Trimates", alcatuind un grup de trei cercetatoare proeminente in studiul primatelor (Fossey in studiul gorilelor, Goodall in studiul cimpanzeilor si Galdikas in studiul urangutanilor), trimise de Louis Leakey pentru a studia maimutele antropoide in habitatul natural al acestora.

Dian Fossey a fost asasinata in 1985, insa cazul nu a fost niciodata rezolvat. Cartea ei a fost adaptata de studiourile Universal intr-un film intitulat "Printre Gorile/ Gorillas in the Mist", lansat in 1988, cu Sigourney Weaver in rolul principal. Acest film a primit cinci nominalizari la premiile Oscar si trei nominalizari la Globurile de Aur. Pentru rolul din "Gorillas in the Mist", Seagourney Weaver a fost recompensata cu Globul de Aur la categoria "cea mai buna actrita intr-un film-drama".

Sursa foto: captura Google.ro