Incepand de saptamana viitoare, 4 februarie, Internetul va incepe sa arate foarte diferit – si directoroul executiv al ICANN, organizatie non-profit care administreaza adresele de Internet si terminatiile domeniilor Web, va primi atat aplauzele cat si laudele.

In prezent, adresele de pe Internet se termina in 22 de termeni familiari - .com, .net,.eu, .edu – numite, generic, top-level domains (GTLD). Incepand cu 4 februarie, primele sute de GTLD-uri isi vor face aparitia.

Astfel, intr-un scurt timp, vor exista adrese care se vor termina in .ninja, .farm, .shoes, .photography, .bike, .sexy si chiar .wtf.

Este posibil sa urmeze o alta avalansa de domenii, specifice fiecarei companii majore, in parte. Nu este exclus ca marile corporatii sa isi aleaga adrese precum .google, .canon, .apple sau .ibm.

Acest lucru ar putea multumi pe multi dar, de asemenea, vor ridica si probleme pentru cei care au marci inregistrate de protejat. Pentru ei, explozia de noi GTLD-uri inseamna noi probleme si cheltuieli.

Citeste si:
Subiecte fierbinti: inregistrarea domeniilor si cybersquatting-ul...
Subiecte fierbinti:...

La toate aceste probleme, CEO-ul ICANN, Fadi Chehade, 50 de ani, va trebui sa raspunda. El este cetatean al Egiptului, Libanului si al SUA si vorbeste fluent araba, engleza, franceza si italiana. A fondat trei companii de tehnologie. Citeste un interviu cu acesta in CNET.com in care explica importanta modificarilor pe care Internetul mondial le va suferi.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea New Media »Citeste si
Domeniile ".ro", sterse automat pentru cei care nu au platit taxa
Setari Cookie-uri