In prezent, adresele de pe Internet se termina in 22 de termeni familiari - .com, .net,.eu, .edu – numite, generic, top-level domains (GTLD). Incepand cu 4 februarie, primele sute de GTLD-uri isi vor face aparitia.

Astfel, intr-un scurt timp, vor exista adrese care se vor termina in .ninja, .farm, .shoes, .photography, .bike, .sexy si chiar .wtf.

Este posibil sa urmeze o alta avalansa de domenii, specifice fiecarei companii majore, in parte. Nu este exclus ca marile corporatii sa isi aleaga adrese precum .google, .canon, .apple sau .ibm.

Citeste si:

Acest lucru ar putea multumi pe multi dar, de asemenea, vor ridica si probleme pentru cei care au marci inregistrate de protejat. Pentru ei, explozia de noi GTLD-uri inseamna noi probleme si cheltuieli.

La toate aceste probleme, CEO-ul ICANN, Fadi Chehade, 50 de ani, va trebui sa raspunda. El este cetatean al Egiptului, Libanului si al SUA si vorbeste fluent araba, engleza, franceza si italiana. A fondat trei companii de tehnologie. Citeste un interviu cu acesta in CNET.com in care explica importanta modificarilor pe care Internetul mondial le va suferi.