Jurnalistul britanic cu domiciliu in Romania, Michael Bird, a publicat un articol amplu pe blogul personal in care isi propune “sa faca dreptate”, raspuns ca urmare a urii sau a sentimentelor mixte despre romani care au aparut in presa britanica.

“Daca e sa crezi The Daily Mail, toti romanii sunt inclinati spre a frauda, sunt hoti, talhari si, exceptand milionarii, este o tara de colibe, cai bolnavi, caini infometati si palate placate cu aur”, scrie Michael Bird.

“Daca, pe de alta parte, citesti The Guardian, toti romanii sunt studenti emeriti destinati sa fie Secretari Generali la ONU sau CEO Apple”, continua el.

Jurnalistul britanic trece in revista mai multe lucruri care ii plac la romani si Romania, intr-un format usor de urmarit.

Printre lucrurile care ii plac, jurnalistul spune ca romanii sunt deschisi si comunicativi, nu tin la suparare, sunt ingeniosi, intreprinzatori si onesti.

Printre lucurile care NU ii plac se numara faptul ca romanii sunt sexisti, nu se incadreaza in termenii impusi initial (deadline-uri – n.r.), se considera victime (“In Romania, toti sufera dar nu exista vinovati”), toti vor sa fie sefi sau, poate amuzant, toti romanii intreaba prea mult. De exemplu, daca esti bolnav, toti te intreaba “de ce? Pentru ca sunt bolnav, si atat. Nu, pentru romani trebuie sa fie un motiv ascuns, care trebuie depistat”, scrie Bird.

Citeste intreg articolul pe blogul sau personal.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea New Media »


Setari Cookie-uri