“Daca e sa crezi The Daily Mail, toti romanii sunt inclinati spre a frauda, sunt hoti, talhari si, exceptand milionarii, este o tara de colibe, cai bolnavi, caini infometati si palate placate cu aur”, scrie Michael Bird.

“Daca, pe de alta parte, citesti The Guardian, toti romanii sunt studenti emeriti destinati sa fie Secretari Generali la ONU sau CEO Apple”, continua el.

Jurnalistul britanic trece in revista mai multe lucruri care ii plac la romani si Romania, intr-un format usor de urmarit.

Piata auto din Romania atinge...

Piata auto din Romania atinge un nou maxim din ultimii 10 ani

18 Oct 2018   Auto

Printre lucrurile care ii plac, jurnalistul spune ca romanii sunt deschisi si comunicativi, nu tin la suparare, sunt ingeniosi, intreprinzatori si onesti.

(P) Artistii plastici romani,...
Citeste si: (P) Artistii plastici romani, inspiratie pentru o absolventa a BSB

Printre lucurile care NU ii plac se numara faptul ca romanii sunt sexisti, nu se incadreaza in termenii impusi initial (deadline-uri – n.r.), se considera victime (“In Romania, toti sufera dar nu exista vinovati”), toti vor sa fie sefi sau, poate amuzant, toti romanii intreaba prea mult. De exemplu, daca esti bolnav, toti te intreaba “de ce? Pentru ca sunt bolnav, si atat. Nu, pentru romani trebuie sa fie un motiv ascuns, care trebuie depistat”, scrie Bird.

Citeste intreg articolul pe blogul sau personal.