Serviciul de comunicatii Viber, rival aplicatiei Skype dezvoltata de catre Microsoft, va fi cumparat de catre Rakuten, un gigant japonez specializat in servicii de e-commerce, in schimbul sumei de 900 de milioane de dolari, relateaza WSJ.

Serviciul Viber, originar din Cipru, ofera posibiliatea utilizatorilor de a efectua apeluri telefonice prin intermediul Internetului catre smartphone-uri si calculatoare.
Intelegerea dintre cele doua companii va oferi posibilitatea gigantului japonez sa isi extinda portofoliul global de servicii.
Rakuten a obtinut numai din serviciile de comert electronic, unde gazduieste zeci de mii de branduri, o agentie de turism si un serviciu de Internet bancar 400 de miliarde de yeni japonezi, echivalentul a 4 miliarde de dolari.
Gigantul japonez se straduieste de cativa ani sa isi extinda operatiunile si in exteriorul Japoniei, iar Viber ii va oferi posibilitatea sa aiba acces la peste 300 de milioane de utilizatori din aproximativ 200 de tari la nivel global.
Fondat in anul 2010 de catre antreprenorul Talmon Marco, Viber este in prezent unul dintre cele mai importante servicii de comunicatii la distanta.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea New Media »


Setari Cookie-uri