“Romanii au facut trecerea de la telefoanele obisnuite la cele inteligente, cu functionalitati avansate si capabilitati performante, menite sa le usureze tot mai mult viata. Nevoile oamenilor de a socializa intr-un mod facil, fara obstacole, dar si cerintele acestora de a avea o experienta de fotografiere imbunatatita, care sa surprinda intr-un album cele mai frumoase amintiri, a determinat cresterea vanzarilor de smartphone-uri cu 400% in anul anterior”, a declarat Dan Dumitrescu, manager general al Elka-Oktal Group, companie care detine magazinul online Oktal.ro.

Potrivit acestuia, smartphone-urile care au inregistrat cele mai mari vanzari in 2013 au fost LG Nexus 4 E960, Samsung Galaxy S4 si Nokia Lumia 520. Principalul motiv pentru care aceste telefoane inteligente au fost vedete si s-au bucurat de vanzari spectaculoase in anul precedent este dat de faptul ca sunt branduri puternice, cunoscute. In plus, doua dintre ele, Nexus 4 si Galaxy S4, au inceput sa apara pe piata locala la inceputul lui 2013, iar romanii sunt utilizatori avizati, in permanenta cautare de noutati.

De asemenea, dupa cum arata managerul Oktal.ro, si electrocasnicele mici au cunoscut un avans de 300% la vanzari, anul trecut. Produsele din aceasta categorie achizitionate cu precadere de utilizatorii romani au fost aspiratoarele si diversele aparate pentru gatit, robotii de bucatarie, blenderele si masinile de tocat.

Citeste si:

Cresterea pe segmentul tabletelor s-a mai domolit, evoluand cu „doar” 200% fata de 2012, sub viteza evolutie smartphone-urilor.

Oficialii Oktal nu au oferit informatii despre numarul efectiv de bucati vandute. In total, magazinul online a procesat 25.000 de comenzi in 2013.

Principalii concurenti ai companiei sunt eMag.ro, liderul pietei, PCFun.ro, ElectroFun.ro, Cel.ro, EvoMag.ro precum si magazinele traditionale Altex, Flanco si Domo.