YouTube si Facebook ar putea fi interzise in Turcia

Premierul turc Recep Tayyip Erdogan, implicat intr-un scandal politico-financiar, a amenintat cu interzicerea YouTube si Facebook in Turcia dupa alegerile municipale din 30 martie, scrie Mediafax.

"Sunt noi masuri pe care le vom lua in acest domeniu dupa 30 martie (...) inclusiv interzicerea (YouTube si Facebook)", a declarat Erdogan pentru postul de televiziune privat turc ATV.

De la inculparea, in decembrie, a zeci de apropiati a regimului, directori, alesi sau functionari de rang inalt, suspectati de coruptie, opozitia cere demisia lui Erdogan.

Conversatiile telefonice care il pun direct sub semnul intrebarii in afacerile de coruptie sunt publicate pe Internet de saptamana trecuta.

In aceste convorbiri, a caror autenticitate nu a fost stabilita definitiv, premierul ii cere fiului sau sa ascunda sume mari de bani sau evoca un comision considerat insuficient, platit de un grup industrial.

Citeste si:
Turcia, un nou bilanț dramatic după cutremurul din Marea Egee
Turcia, un nou bilanț...

Seful Guvernului s-a aratat inca o data indignat ca i-au fost ascultate discutiile telefonice, vorbind despre o "inscenare imorala" si acuzandu-si rivalii de complot pentru inlaturarea de la putere a guvernului.

In plina campanie electorala, el a promis miercuri sa plece din politica daca partidul sau nu va castiga alegerile municipale din 30 martie, care au valoare de test pentru regimul sau.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea New Media »Setari Cookie-uri