Iranul blocheaza accesul la Twitter, Facebook, YouTube, precum si la numeroase alte site-uri de Internet al caror continut este considerat contrar valorilor islamice sau ostil Iranului.

Un Comitet de evaluare a continutului pe Internet, format din 13 membri, a fost creat in 2009 dupa manifestatii impotriva realegerii contestate a presedintelui Mahmoud Ahmadinejad, care au fost deseori organizate prin intermediul retelelor de socializare.

Cenzura Internetului este un subiect de discordie intre aripa dura a regimului si unii membri ai Guvernului - intre care Rohani - care folosesc retelele de socializare, scrie Mediafax.

"Problema interzicerii WhatsApp a fost ridicata, presedintele a ordonat stoparea deciziei" de interzicere a site-ului, a declarat ministrul Telecomunicatiilor, Mahmoud Vaezi, citat miercuri de cotidianul reformator Shargh.

"Atat timp cat nu vom avea inlocuitori pentru aceste site-uri, Guvernul se opune interzicerii lor", a adaugat el.

Citeste si:

Interzicerea WhatsApp a fost decisa in ultimele luni de Comitetul de evaluare dar inca nu a intrat in aplicare, potrivit agentiei Isna.

Secretarul acestui comitet, Abdolsamad Khorramabadi, a declarat pentru agentia Fars la inceputul lunii ca decizia a fost luata dupa cumpararea WhatsApp, in februarie, de catre fondatorul Facebook, Mark Zuckerberg, calificat drept "sionist american".

Comitetul nu a luat inca o decizie cu privire la interzicerea altor aplicatii pentru telefonul mobil precum Viber sau Instagram, alta proprietate a Facebook.

De la alegerea sa in iunie 2013, Hassan Rohani incearca sa relaxeze restrictiile politice si culturale, in special ridicand cenzura impusa retelelor de socializare, in pofida opozitiei oficialilor conservatori. Potrivit cifrelor oficiale, peste 30 de milioane de iranieni folosesc retelele de socializare.