Facebook a dezvaltuit serviciul de publicitate Facebook Audience Network care va functiona similar cu Google Adwords, utilizatorii nemaifiind limitati la prezenta publicitatii doar pe reteaua sociala americana, scrie presa internationala.

Mare parte din veniturile Facebook provin din publicitatea pe propria platforma, dar prin intermediul Audience Network, ad-urile vor aparea si pe Web site-uri non-Facebook. Prin aceasta miscare, reteaua sociala incepe sa concureze cu alte companii care incearca de asemenea sa intre in zona de mobile advertising.

Audience Network este un serviciu de bazat pe mobile, prin aplicatie, fiind inca in stadiu beta. Mai devreme in acest an, Facebook a inceput testarea sistemului cu un numar limitat de parteneri si, ulterior, a marit numarul acestora. Practic, reclamele care pana acum puteau fi vazute si plasate exclusiv pe Facebook, vor putea fi “imprastiate” pe mai multe aplicatii ale partenerilor Facebook.

Avand in vedere concurenta redusa pe acest segment, Audience Network a Facebook ar putea deveni varianta Google Adwords, dar pe zona aplicatiilor mobile.

Citeste si:
Facebook va elimina reclamele la ”remedii miraculoase” pentru...
Facebook va elimina reclamele...

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea New Media »Citește și
CORONAVIRUS| Unele conferințe INTERNAȚIONALE sunt ANULATE
Setari Cookie-uri