Accesul cetatenilor thailandezi la reteaua de socializare Facebook a fost blocat, miercuri, de catre autoritati, pentru a stopa protestele care au luat amploare in tara dupa ce junta militara a preluat puterea printr-o lovitura de stat, informeaza Mashable.

Blocarea accesului a fost anuntat de Ministrul de Tehnologie a Informatiilor din Thailanda, dupa ce utilizatorii s-au plans de faptul ca nu isi pot accesa conturile de Facebook. Informatia a fost confirmata de Surachai Srisaracam, dupa ce autoritatile au invocat initial probleme tehnice.

„In prezent se desfasoara o campanie prin care oamenilor li se cere sa protesteze impotriva armatei, de aceea suntem nevoiti sa cerem retelelor social-media sa coopereze cu noi pentru a ne ajuta sa oprim raspandirea mesajelor critice la adresa loviturii de stat”, sustine Surachai Srisaracam.

Acesta a adaugat ca guvernul are in plan o actiune similara in ceea ce priveste site-urile Twitter si Instagram.

Campania de cenzura inceputa de seful fortelor armate terestre care au preluat puterea in Thailanda, Prayuth Chan-ocha, a inclus blocarea posturilor de televiziune internationale, impunerea unor restrictii in ceea ce priveste televiziunea nationala si blocarea mai multor site-uri.

Thailanda se alatura acum altor tari care au blocat accesul cetatenilor la cea mai mare retea sociala din lume, printre care China, Iran si Coreea de Nord.

Sursa foto: Prima pagina Facebook/ Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea New Media »


Setari Cookie-uri