Cenzura online in Thailanda: autoritatile au blocat accesul la Facebook si au in vedere Twitter si Instagram

Accesul cetatenilor thailandezi la reteaua de socializare Facebook a fost blocat, miercuri, de catre autoritati, pentru a stopa protestele care au luat amploare in tara dupa ce junta militara a preluat puterea printr-o lovitura de stat, informeaza Mashable.

Blocarea accesului a fost anuntat de Ministrul de Tehnologie a Informatiilor din Thailanda, dupa ce utilizatorii s-au plans de faptul ca nu isi pot accesa conturile de Facebook. Informatia a fost confirmata de Surachai Srisaracam, dupa ce autoritatile au invocat initial probleme tehnice.

„In prezent se desfasoara o campanie prin care oamenilor li se cere sa protesteze impotriva armatei, de aceea suntem nevoiti sa cerem retelelor social-media sa coopereze cu noi pentru a ne ajuta sa oprim raspandirea mesajelor critice la adresa loviturii de stat”, sustine Surachai Srisaracam.

Acesta a adaugat ca guvernul are in plan o actiune similara in ceea ce priveste site-urile Twitter si Instagram.

Campania de cenzura inceputa de seful fortelor armate terestre care au preluat puterea in Thailanda, Prayuth Chan-ocha, a inclus blocarea posturilor de televiziune internationale, impunerea unor restrictii in ceea ce priveste televiziunea nationala si blocarea mai multor site-uri.

Citeste si:
Țara care a suspendat toate zborurile de intrare pe teritoriul său
Țara care a suspendat toate...
Citeste si:
Care sunt primele simptome care apar in caz de coronavirus?
Care sunt primele simptome...

Thailanda se alatura acum altor tari care au blocat accesul cetatenilor la cea mai mare retea sociala din lume, printre care China, Iran si Coreea de Nord.

Sursa foto: Prima pagina Facebook/ Shutterstock.com

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea New Media »Setari Cookie-uri