Blocarea accesului a fost anuntat de Ministrul de Tehnologie a Informatiilor din Thailanda, dupa ce utilizatorii s-au plans de faptul ca nu isi pot accesa conturile de Facebook. Informatia a fost confirmata de Surachai Srisaracam, dupa ce autoritatile au invocat initial probleme tehnice.

„In prezent se desfasoara o campanie prin care oamenilor li se cere sa protesteze impotriva armatei, de aceea suntem nevoiti sa cerem retelelor social-media sa coopereze cu noi pentru a ne ajuta sa oprim raspandirea mesajelor critice la adresa loviturii de stat”, sustine Surachai Srisaracam.

Acesta a adaugat ca guvernul are in plan o actiune similara in ceea ce priveste site-urile Twitter si Instagram.

Citeste si:

Campania de cenzura inceputa de seful fortelor armate terestre care au preluat puterea in Thailanda, Prayuth Chan-ocha, a inclus blocarea posturilor de televiziune internationale, impunerea unor restrictii in ceea ce priveste televiziunea nationala si blocarea mai multor site-uri.

Thailanda se alatura acum altor tari care au blocat accesul cetatenilor la cea mai mare retea sociala din lume, printre care China, Iran si Coreea de Nord.

Sursa foto: Prima pagina Facebook/ Shutterstock.com