In editia sa online, citidianul de afaceri, care face parte din acelasi grup ca agentia de presa financiara Dow Jones Newswire, afirma ca serviciul sau infografic a fost "piratat de o parte terta", adaugand ca pentru moment nu au fost constatate "pagube".

"In acest stadiu, nu vedem nicio dovada privind vreun impact asupra clientilor Dow Jones sau a informatiilor personale ale clientilor", a asigurat o purtatoare de cuvant a cotidianului, citata in articol.Nicio alterare a infograficelor nu a fost dezvaluita pentru moment, dar sistemul este inca in "curs de examinare", asigura cotidianul, precizand ca mai multe computere au fost deconectate de la Internet pentru "izolarea" atacurilor.

Wall Street Journal (WSJ) sustine ca a descoperit aceasta intruziune informatica dupa "revendicarea" ei pe Twitter de catre un hacker care oferea, in schimbul banilor, informatii despre clienti dar si date care sa permita accesarea serverului cotidianului.Potrivit lui Andrew Komarov, expert in securitate informatica ce a alertat cotidianul, un astfel de acces ar permite "modificarea articolelor", "adaugarea unor continuturi noi (...) si suprimarea unor conturi de utilizatori".

Citeste si:

Potrivit WSJ, Komarov, directorul firmei californiene IntelCrawler, este pe urmele acestui hacker care s-a facut cunoscut, succesiv, sub pseudonimele Rev0lver si Worm si care a fondat o piata neagra a "punctelor slabe informatice" denumita Worm.in, scrie Mediafax.

Statele Unite au alertat in mai multe randuri cu privire la pericolele criminalitatii informatice si impactul lor economic. La jumatatea lui iulie, secretarul american al Trezoreriei, Jacob Lew, a afirmat ca un atac cibernetic "reusit" ar putea ameninta stabilitatea financiara a tarii.