Google ar putea crea conturi pentru copii cu varste sub 13 ani

Google ar putea crea conturi online pentru copii cu varste de sub 13 ani, decizie care ar putea avea implicatii controversate referitoare la confidentialitatea datelor, relateaza Financial Times.

Compania lucreaza la o versiune a site-ului YouTube pentru copii, care sa includa functii suplimentare prin care parintii sa isi poata controla copiii. Google analizeaza si crearea altor conturi destinate copiilor, cum ar fi prin sistemul Gmail, potrivit unei persoane apropiate situatiei.

Google si alte companii din domeniul Internetului, precum Facebook, teoretic nu isi ofera serviciile persoanelor cu varste de sub 13 ani. In practica, milioane de copii au deja conturi pe Google si Facebook, intrucat companiile nu pot verifica varsta reala a utilizatorilor anonimi. Intentia Google face parte din efortul companiei de a oficializa relatia companiei cu utilizatorii foarte tineri, scrie Mediafax.

Noul sistem YouTube, dezvoltat de Google in ultimele luni, va permite adultilor sa controleze strict ce continut pot accesa copiii lor. Parintii vor putea controla ce informatii culege Google despre copiii lor, iar sistemul ar putea fi proiectat sa fie utilizat pe tablete. "Nu comentam zvonurile si speculatiile", a declarat un purtator de cuvant al Google.

Companiile americane din sectorul Internetului sunt precaute in privinta promovarii serviciilor catre copii, din cauza unei legi privind protejarea informatiilor online despre copii (Children's Online Privacy Protection Act). Legea, cunoscuta sub denumirea Coppa, obliga companiile de Internet sa obtina consimtamantul parintilor inainte de a stoca date despre copii si stabileste ce informatii pot fi folosite pentru publicitatea destinata copiilor.

Citeste si:
UE vrea să încerce din nou un sistem unic de impozitare a companiilor
UE vrea să încerce din nou un...

In luna iunie, Facebook a lansat o aplicatie care permite copiilor cu varste mai mici de 13 ani sa se inscrie pe reteaua de socializare, cu conditia ca unul dintre parinti sa fie deja membru al acesteia. Compania verifica identitatea parintelui, care va putea sa urmareasca activitatea online a copilului.

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea New Media »Setari Cookie-uri