Compania lucreaza la o versiune a site-ului YouTube pentru copii, care sa includa functii suplimentare prin care parintii sa isi poata controla copiii. Google analizeaza si crearea altor conturi destinate copiilor, cum ar fi prin sistemul Gmail, potrivit unei persoane apropiate situatiei.

Google si alte companii din domeniul Internetului, precum Facebook, teoretic nu isi ofera serviciile persoanelor cu varste de sub 13 ani. In practica, milioane de copii au deja conturi pe Google si Facebook, intrucat companiile nu pot verifica varsta reala a utilizatorilor anonimi. Intentia Google face parte din efortul companiei de a oficializa relatia companiei cu utilizatorii foarte tineri, scrie Mediafax.

Noul sistem YouTube, dezvoltat de Google in ultimele luni, va permite adultilor sa controleze strict ce continut pot accesa copiii lor. Parintii vor putea controla ce informatii culege Google despre copiii lor, iar sistemul ar putea fi proiectat sa fie utilizat pe tablete. "Nu comentam zvonurile si speculatiile", a declarat un purtator de cuvant al Google.

Citeste si:

Companiile americane din sectorul Internetului sunt precaute in privinta promovarii serviciilor catre copii, din cauza unei legi privind protejarea informatiilor online despre copii (Children's Online Privacy Protection Act). Legea, cunoscuta sub denumirea Coppa, obliga companiile de Internet sa obtina consimtamantul parintilor inainte de a stoca date despre copii si stabileste ce informatii pot fi folosite pentru publicitatea destinata copiilor.

In luna iunie, Facebook a lansat o aplicatie care permite copiilor cu varste mai mici de 13 ani sa se inscrie pe reteaua de socializare, cu conditia ca unul dintre parinti sa fie deja membru al acesteia. Compania verifica identitatea parintelui, care va putea sa urmareasca activitatea online a copilului.