Un consultant american cere autoritatilor sa introduca masuri pentru a bloca postarea pe reteaua de socializare Facebook a imaginilor ce contin scene de o violenta extrema. Solicitarea vine in contextul distribuirii unor videoclipuri cu decapitari, potrivit BBC News.

Numeroase reclamatii au fost facute dupa postarea pe reteaua de socializare a unor imagini grafice cu cranii decapitate in Siria, in contextul executiilor extrajudiciare efectuate de membri ai grupului terorist Stat Islamic in Irak si Levant (SI/SIIL). Compania Facebook a refuzat initial stergerea imaginilor, argumentand ca nu sunt incalcate conditiile de utilizare. Ulterior insa, materialele cu imagini extrem de violente au fost eliminate, potrivit Mediafax.

Stephen Balkam, directorul Institutului american pentru Siguranta Familiei (Fosi) si membru in Comisia de Consultanta pentru Siguranta a Facebook, a declarat ca intentioneaza sa discute aceasta problema la urmatoarea sedinta. "Exista situatii in care difuzarea de imagini sau inregistrari grafice, precum decapitarile din Siria, poate fi justicata, fiind de interes public. Insa, in cazul Facebook sau al altor retele de socializare, ar trebui sa fie introduse cel putin doua bariere. In primul rand, trebuie sa apara o interfata, un mesaj de avertizare privind continutul extrem de violent. In acest context, un utilizator, spre exemplu un copil, nu va avea acces la inregistrare intr-un anumit interval orar, chiar daca exista o distribuire a imaginilor. In al doilea rand, trebuie sa existe o limita de varsta si trebuie sa se verifice daca utilizatorul a implinit 18 ani", argumenteaza Stephen Balkam.

Un alt expert, Bernie Hogan, este de acord ca Facebook are obligatia de a-si proteja cei 1,3 miliarde de utilizatori de imaginile continand violenta extrema. "Alte platforme online au rezolvat de mult aceasta problema", a argumentat Bernie Hogan, cercetator in domeniul site-urilor de socilizare la Universitatea Oxford.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea New Media »


Setari Cookie-uri