Google, din nou sub tir, amenintata cu amenda de 15 milioane de euro in Olanda

Nu este usor sa fii o corporatie ce domina piata europeana: in cea mai recenta miscare indreptata impotriva Google, agentia de protectie a datelor (APD) din Olanda a avertizat gigantul american ca daca nu va proteja mai eficient datele cetatenilor tarii risca o amenda de 15 milioane de euro, scrie presa internationala.

APD a subliniat ca Google a incalcat mai multe legi locale care guverneaza dreptul la viata privata a cetatenilor. Termenul in care Google va trebui sa schimbe felul in care foloseste datele utilizatorilor este februarie 2015. Google a spus – normal de altfel – ca este “dezamagit de declaratiile institutiei de monitorizare olandeze.

“Comportamentul Google a fost prima oara observat in 2012 si speram ca rabdarea noastra sa nu mai fie pusa la incercare”, a subliniat un oficial al APD. Acestia considera inadecvat faptul ca Google combina date despre cautarile oamenilor pe Internet pentru ca acestora sa le fie servit un anumit tip de reclama.

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea New Media »Setari Cookie-uri