Institutul Oncologic Fundeni vrea sa introduca programari online sau automat de bonuri de ordine

Conducerea Institutului Oncologic Fundeni vrea sa introduca un sistem electronic pentru programarea consultatiilor din ambulator sau un sistem automat de eliberare a bonurilor de ordine, in conditiile in care sunt peste 500 de pacienti pe zi si se formeaza cozi, mai ales in zilele de luni si marti.

Managerul Institutului Oncologic Fundeni, Nicolae Dan Straja, a declarat, miercuri, intr-o conferinta de presa, ca in anul anul 2014 la aceasta unitate medicala au fost facute 22.815 spitalizari in regim continuu si 80.974 de internari in regim de spitalizare de zi. In acelasi timp, au avut loc 6.590 de interventii chirurgicale, potrivit Mediafax.

El a mai spus ca, in conditiile in care numarul consultatiilor este foarte mare, in medie 560 pe zi, si se formeaza cozi, mai ales in zilele de luni si marti, se are in vedere introducerea unui sistem electronic pentru programarea consultatiilor din ambulator, unde exista 20 de cabinete medicale, de diferite specialitati, care functioneaza intre orele 8.00-15.00.

”Doresc sa nu mai fie coada, mai ales ca luni si marti numarul de pacienti este foarte mare, fiind cam 560 de consultatii pe zi. De aceea, ne-am propus pe viitor introducerea unui sistem electronic pentru programarea consultatiilor din ambulator. Mai mult, am putea folosi un sistem automat de eliberare de bonuri, astfel ca fiecare pacient, in functie de medicul la care vrea sa ajunga, sa primesca un bon de ordine", a afirmat managerul Institutului Oncologic Fundeni.

De asemenea, el a precizat ca se are in vedere infiintarea unui compartiment de ingrijiri pentru bolnavii de cancer in stadii terminale. Conform sursei citate, in prezent un medic de la Institutul Oncologic Fundeni deserveste 12 paturi, iar unitatea ar mai avea nevoie de 21 de medici, astfel ca, dupa aprobarea bugetului, probabil in luna mai, va fi organizat concurs pentru aceste posturi.

Citeste si:
Ghid de pandemie | Cum poți slăbi sănătos stând în casă
Ghid de pandemie | Cum poți...

Managerul Institutului Oncologic Fundeni a mai spus ca blocurile operatorii ale unitatii au fost dotate cu aparatura de anestezie si chirurgie de ultima generatie si beneficiaza si de un compartiment de sterilizare de inalta performanta, in timp ce domeniile si tehnicile chirurgicale abordate s-au diversificat in ultimii sapte ani.

"Pot beneficia aici de tratament pacientii care au nevoie de chirurgia neoplasmelor digestive, chirurgie endoscopica, chirurgie laparoscopica, dar si reconstructie mamara in cazul pacientelor operate pentru neoplasm mamar. Partea hoteliera a institutului a fost renovata in proportie de 80%, iar aparatura spitalului beneficiaza de service permanent", a mai spus Straja.

Acesta a adaugat ca o prioritate a unitatii medicale este si incheierea unui parteneriat cu Ministerul Educatiei pentru programul "Scoala in spital", adresat copiilor bolnavi de cancer care necesita internare pe perioade indelungate, institutul urmand sa achizitioneze, din fonduri norvegiene, un aparat RMN de care sa beneficieze si copiii sub anestezie generala, urmand sa fie creat un compartiment ATI in serviciul de radioterapie si explorari imagistice.

Citeste si:
Zuckerberg: Companiile de "social media" nu trebuie să fie...
Mark Zuckerberg: Companiile...

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea New Media »Citește și
Facebook reduce calitatea streaming-ului video de pe platforme
Setari Cookie-uri