Site-ul serialepenet.ro, care difuza ilegal seriale, a fost inchis de autoritati, domeniul acestuia fiind sechestrat din cauza ca face obiectul unei cauze penale.

Pe site-ul www.serialepenet.ro este in prezent publicat un mesaj al Ministerului Public - Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie. "Acest nume de domeniu este sechestrat in conformitate cu dispozitiile art. 249 din Codul de procedura penala. Prezentul nume de domeniu face obiectul unei cauze penale", se spune in respectivul mesaj, potrivit Mediafax.

Pe de alta parte, potrivit Romanian Top Level Domain (RoTLD), care pune la dispozitia celor interesati domenii cu extensia .ro, site-ul serialepenet.ro a fost inregistrat pe 25 octombrie 2010.

De altfel, politistii au facut perchezitii, marti, la o firma din judetul Mures si la persoane suspectate ca au pus pe site-uri de streaming filme si muzica, care puteau fi descarcate contra cost, prejudiciul produs prin evaziune si spalare de bani fiind de jumatate de milion de lei, potrivit unui comunicat de presa al Parchetului Inaltei Curti de Casatie si Justitie.

De asemenea, anchetatorii au adus doua persoane la audieri si au ridicat mai multe calculatoare si unitati de stocare a datelor.

"Din cercetarile efectuate pana in prezent a rezultat ca, in perioada 2011 - prezent, prin intermediul a trei site-uri de streaming cu acces restrictionat (care pun la dispozitia publicului, ilegal, filme si muzica), mai multe persoane au pus la dispozitia publicului opere protejate de drepturi de autor si drepturi conexe, contra unor sume de bani", a precizat sursa citata.

Pe de alta parte, in anul 2012, Consiliul National al Audiovizualului (CNA) a decis sa sesizeze Politia cu privire la 42 de site-uri care difuzau filme si seriale fara sa respecte legislatia audiovizualului si fara sa detina drepturile pentru continutul transmis.

CNA a decis sa faca acest demers dupa ce a primit o adresa de la SC Pro TV SA, care a semnalat existenta a 42 de site-uri care ofera servicii media audiovizuale la cerere, fara a detine drepturi pentru continutul difuzat si fara sa fi notificat Consiliul, asa cum prevede Decizia CNA numarul 320 din 2012.

Potrivit acestei Decizii, toti furnizorii de servicii media audiovizuale la cerere din Romania aveau obligatia sa completeze si sa transmita la CNA cererea de notificare. Nerealizarea notificarii in termenul respectiv "determina incetarea dreptului de a furniza servicii media audiovizuale la cerere".

Totusi, CNA nu are un control direct asupra continutului difuzat pe internet. Acesta a fost motivul pentru care CNA a decis sa sesizeze Politia in cazul celor 42 de site-uri, intre care se numara si serialepenet.ro.

Celelalte site-uri erau: www.xfilmeonline.net, www.filmepeales.com, www.filmedecomedie.info, www.filmeonlinefree.ro, www.filme-noi-online.com, www.filmesubtitrateonline.net, www.filme-free.ro, www.cinemo.ro, www.990.ro, www.divxonline.biz, www.filmehd.net, www.filme-online-gratis.com, www.filmulde10.com, www.filmesubtitrate.info, www.filmesubtitrateonline.net, www.filme-subtitrate.org, www.filme-subtitrate.info, www.filme.online-pe.net, www.filme.online-pe.net, www.filme-online-subtitrate.eu, www.filme-subtitrate.ro, www.hdfilmeonline.info, www.filme-2012.com, www.opticmovie.com, www.cinemaxx.ro, www.1filme.ro, www.filmeonline3d.ro, www.filmeonlinetari.com, www.filmehd-online.net. www.filmeonlinehd.biz, www.seriale-filme.info, www.serialedetop.com, www.serialul.net, www.filmeonline.org, www.filmemisto.com, www.superfilme.net, www.vplay.ro, www.tvpug.com, www.neededspark.blogspot.ro, www.deseneanimateonline.info, www.freshon.tv.

Unele dintre aceste site-uri continua sa fie disponibile, in timp ce mare parte dintre acestea au fost inchise.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea New Media »


Setari Cookie-uri