Din 2007 pana in prezent, FBI a cheltuit peste 4,6 milioane de dolari in diferite actiuni, programe si initiative ce implica securitatea. La acesta suma se adauca si plasarea unui agent in conducerea departamentului de crima organizata – o institutie parte a Politiei Romane – dar si personal adiacent in centrul Southeast European Cooperative Initiative (SECI), insumand investitii de inca 3,4 milioane de dolari.

Desi FBI nu are puterea de a initia investigatii si a face arestari in Romania, fara mandat din partea autoritatilor locale, acest lucru nu pare, uneori, sa fie o problema – in 2010, FBI a participat la arestarea a 50 de indivizi care au furat, electronic, peste 3 milioane de dolari de la cetateni din State; in proces, au fost puse in aplicare 100 de mandate de cercetare.

Pe langa acestea, FBI finanteaza antrenarea ofiterilor romani din mai multe departamente ale Politiei, deseori alaturi de omologi din State. Una dintre cele mai recente actiuni ale FBI alaturi de autoritatile romane a dus la inchiderea a mai multe platforme de torrente locale, printre care si Serialepenet.ro.