Zitec, unul dintre principalii producatori locali de aplicatii online, a inregistrat in primul semestru din acest an o crestere cu 50% a cifrei de afaceri fata de aceeasi perioada din 2014, iar pentru intreg anul 2015, compania tinteste un business de 5 milioane de euro.

Afacerile Zitec s-au majorat cu 50% in primele sase luni, iar oficialii companiei isi propun sa mentina acest ritm la nivelul intregului an si sa ajunga la 5 milioane de euro la finalul lui 2015. Astfel, anul acesta va fi al cincilea an consecutiv in care business-ul Zitec va inregistra o crestere procentuala de doua cifre. Cresterea este generata atat de serviciile de dezvoltare software si consultanta IT cat si de serviciile de online marketing.

Din totalul veniturilor inregistrate de Zitec in primele sase luni ale anului, jumatate au provenit din proiectele livrate clientilor din strainatate, iar cealalta jumatate din contractele cu companii de pe plan local, printre clientii noi atrasi numarandu-se STMicroelectronics, Groupama si reteaua de restaurante City Grill.

Prima jumatate a acestui an a marcat si primul succes al Zitec in ceea ce priveste strategia companiei de a investi in startup-uri:
”Dupa 7 investitii in firme de tip startup din San Francisco, New York, Londra, Amsterdam si Romania, ne bucuram ca Zipongo.com, un startup pe care l-am sustinut incepand cu 2011, a incheiat cu succes o prima runda de finantare, coordonata de fondurile de investitii Excel Venture Management si Rally Ventures. Pana in acest moment Zipongo a primit in total finantari de peste 10 milioane de dolari”, a declarat Alexandru Lapusan, CEO si Co-fondator Zitec.

Proiectul Zipongo se adreseaza utilizatorilor din intreaga lume care doresc sa aiba un stil de viata echilibrat si o dieta sanatoasa. Acesta cuprinde aplicatii online dedicate, precum si variantele lor pentru telefoane mobile.

Cele mai recente sturtup-uri in care Zitec a decis sa investeasca sunt Citinite (Marea Britanie), care se axeaza pe furnizarea unor instrumente de marketing si promovare catre organizatorii de evenimente din intreaga lume, si cosQuare (Olanda), care va crea o comunitate internationala de cumparaturi online. Anul acesta, Zitec continua sa sustina si investitia locala in editura specializata in comic-books HAC!BD.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea New Media »


Setari Cookie-uri