Directia recomanda tuturor reprezentantilor operatorilor economici sa ignore orice solicitare de date confidentiale primita de la adrese de email cu origine indoielnica.

„Precizam ca inspectorii antifrauda pot accesa aceste informatii din bazele de date ale ANAF, iar orice alte date suplimentare sunt solicitate oficial in cadrul controalelor antifrauda inopinate”, subliniaza institutia.

In Romania, esantionul tipurilor de virusi, care vizeaza si companii, a inregistrat in 2014 o crestere de 24%, comparativ cu anul anterior, insemnand circa 350.000 de noi virusi care apar zilnic pe piata, conform datelor Bitdefender. Numarul breselor de securitate identificate de companii a crescut semnificativ, nu doar pe piata locala, cat si la nivel international. Un sfert dintre directorii de IT din SUA au sesizat brese de securitate in ultimele 12 luni si planuiesc sa aloce bugete in crestere destinate securitatii informatice, in timp ce 80% dintre afacerile din Marea Britanie au experimentat atacuri similare.