Atunci cand vine vorba despre protectia datelor si a computerelor nu trebuie facute compromisuri, mai ales daca este vorba despre lucrul cu informatii importante si date confidentiale. Anual se fac topuri pentru recomandari cu protectii antivirus. In 2018 s-a intocmit deja un astfel de top de catre portalul specializat PCMag.com si cuprinde mai multe branduri de antivirusi ca fiind sigure in eficienta si securitatea online.

Un software antivirus este esential atunci cand lucrezi pe un laptop, pe un PC, pe o tableta, pe orice dispozitiv cu conexiune la internet. Amenintarile virtuale sunt multiple, iar daca ai informatii si fisiere pe care vrei sa le protejezi, dar si navigarea pe diverse pagini sa fie sigura, atunci trebuie ca investitia intr-un sistem antivirus sa fie completa.

Portalul specializat in review-uri tech PCMag.com a testat mai multe variante antivirus pentru a le prezenta pe cele mai utile si cu protectie buna. Fiecare e prezentat cu optiuni pro si contra, ca sa te ajute in alegerea celei mai bune variante de antivirus a anului.

Protectie antivirus Bitdefender Plus Revie: rezultate exceptionale in protectia datelor bancare

Atunci cand vine vorba despre securitatea produselor IT&C, Bitdefender ramane un brand de incredere. Optiunea Antivirus Plus se constituie din straturi multiple de protectie impotriva atacurilor ransomware, gratie unei tehnologii superioare ce are la baza detectarea comportamentala a infectiilor criptarii.

Cu protectie avansata pentru Windows, antivirusul Bitdefender Plus Revie asigura protectie de date, antifrauda, anti-phising, navigare sigura, mediu securizat.

Plusuri:

  • scoruri uriase in testele pentru protectie, cu rezultate exceptionale pentru protectia bancara
  • coordonare de parole
  • caracteristici extra pentru navigare virtuala.

Minusuri: Accesul nelimitat la VPN necesita crearea unui abonament separat - la dezactivarea programului, s-a ratat o proba neobisnuita.

Protectie antivirus Kaspersky 2018: cu varianta de suport chat cu reprezentanti ai companiei

O companie de software cu activitatea axata pe programe de securitate, Kaspersky Lab a fost fondata in 1997, oferind produse atat pentru utilizatorii casnici cat si pentru clientii corporate. Printre serviciile pe care le asigura se numara: controlul parental, existenta unui instrument pentru copie de rezerva, manager de parole, sistem de criptare si stergerea permanenta a fisierelor.

Plusuri:

  • Scor perfect in cazul testelor pentru protectie - phishing, blocare malware si adrese URL virusate pe care le-a blocat.
  • Exista varianta de suport pe chat cu reprezentantii companiei.

Minusuri: Scanarile propuse ca bonus se suprapun uneori.

Program antivirus Symantec Norton: cel mai ridicat scor in blocarea de URL-uri cu adrese daunatoare

Protectia antivirus Symantec Norton asigura licenta de protectie pentru pana la cinci sisteme sau dispozitive, remarcandu-se printr-o viteza de scanare mare, fara sa intervina asupra timpului de asteptare cand se porneste sistemul (redus de pana la 60 de ori).

Cu un engine inovator, printre mecanismele de care vei dispune se observa protectie pentru diferite tipuri de atacuri si infectii, impotriva ransomware, anti-phishing, impotriva site-urilor cu continut malware, pentru credentiale web si backup automat.

Plusuri: Cel mai crescut scor la testele facute cu acesta, mai ales in blocarea URL cu adrese daunatoare - filtru de spam, manager de parole si alte caracteristici extra.
Minusuri: Suport tehnic limitat si o prima scanare extrem de lenta.

Program antivirus McAfee Total Protection: ideal pentru cei care lucreaza cu documente fiscale

Licenta electronica pentru protectia virtuala - format digital care asigura ulterior, dupa activare si instalare, securitate. Antivirusul McAfee Total Protection face avertizari in privinta site-urilor cu risc, prevenind astfel descarcari care pot face rau dispozitivului.

Sunt incluse evaluari de cautare, verificari de firewall si scanari pentru notificari in cazul unor infectii. De asemenea, va proteja confidentialitatea fisierelor, ceea ce il face un program bun in cazul documentelor fiscale, dar si in cazul celor personale.

Plusuri:

  • Protectie pentru orice tip de sistem de operare Windows, macOS, Android sau iOS.
  • S-au obtinut scoruri bune in cazul testelor antiphishing si dispunde protectii actualizate pentru ransomware.

Minusuri: Caracteristici mai putine pentru iOS sau pentru versiunea Mac, in comparatie cu Windows sau Android.

Program antivirus Avast Pro 2017 cu manager de parole

Programul antivirus Avast Pro 2017 ofera cam aceleasi caracteristici ca si editia gratuita. Un produs grozav care detecteaza amenintarile online, optimizand performantele PC-ului.

Confera un mediu protejat pentru programatele care ruleaza gratie unei tehnologii performante. Poate rula pe sisteme de operare Windows 10, 8.1, 8, 7, Vista, XP.

Plusuri: Are manager de parole si un numar urias de caracteristici utile pentru securitate, dar si prezenta a Sandbox (testare fisiere suspecte) si Real Site (criptare date si protectie de site-uri falsificate).
Minusuri: Optiuni limitate pentru managerul de parola - unele caracteristici bonus solicita achizitii separate.

Program antivirus ESET NOD32: impotriva tuturor tipurilor de secventa malware

Programul antivirus ESET NOD32 protejeaza datele impotriva tuturor tipurilor de secventa malware: spyware, virusi, ransomware, rootkits, phishing - gratie unei solutii optimizate fara a incetini viteza de internet. Licenta este electronica, comptabila cu sistemele de operare Windows 7, 8, 8.1, 10, Vista, Home Server 2011.

Plusuri:

  • Un scanner UEFI gaseste malware in firmware, scaneaza rapid
  • are un control usor de operat.

Contra: Protectie phishing nu chiar eficienta, control complex pentru unii utilizatori.

Program antivirus Trend Micro Internet Security: proiectat in special pentru securitatea pe retelele sociale

Cand vine vorba despre protectia pe internet, programul antivirus Trend Micro este una dintre cele mai bune alternative pentru protectiile pe internet pentru calculator.

Proiectat (mai ales) pentru securitate pe retelele de socializare, serveste cu tehnologii anti-ransomware, impotriva virusilor, vulnerabilitatilor si furtului de identitate - blocheaza paginile periculoase si urmareste activitatea online a copiilor.

Plusuri:

  • Rezultate excelente in testele pentru blocarea adreselor URL daunatoare
  • protectii ransomware multi-fatetate
  • previne intreruperi atunci cand sunt programe care aglomereaza.
  • De asemenea, include booster firewalk si filtru spam.

Minusuri: Protectia ransomware nu a avut rezultate bune in cazul mai multor utilizatori pe un sigur device.

Chiar si atunci cand vine vorba despre alegerea celui mai bun program antivirus, lucrurile sunt la fel de subiective ca si in privinta unor alte aspecte si alegeri de achizitii IT&C, in functie de preferinte.

Lucrurile sunt ceva mai complicate cand optiunile sunt variate. Ar trebui sa tii cont in special, evident, de anumite cerinte pe care le poti avea de la un sistem de securitate online si sa il gasesti pe cel care sa se plieze cel mai bine nevoilor tale.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri