Plenul Parlamentului i-a numit pe membrii Consiliului Autorităţii de Supraveghere Financiară, Alexandru Petrescu fiind ales preşedinte al ASF.

Camera Deputaţilor şi Senatul s-au reunit pentru numirea membrilor Consiliului Autorităţii de Supraveghere Financiară.

Şedinţa este condusă preşedintele interimar al Camerei Deputaţilor, Alfred Simonis, care a anunţat că şi-au înregistrat prezenţa 382 parlamentari din totalul de 466.

Cine a fost ales în noua conducere ASF

Alexandru Petrescu a obţinut 287 de voturi "pentru" şi 36 de voturi "împotrivă" pentru funcţia de preşedinte, iar Gabriel Ioan Avrămescu a fost ales în funcţia de prim-vicepreşedinte al ASF, cu 288 de voturi "pentru" şi 35 de voturi "împotrivă".

În funcţiile de vicepreşedinţi au fost numiţi: Maria Gabriela Horga (Sectorul instrumente şi investiţii financiare) cu 286 de voturi "pentru" şi 37 de voturi "împotrivă", Ştefan Daniel Armeanu (Sectorul sistemului de pensii private) cu 287 de voturi "pentru" şi 36 contra şi Sorin Cristinel Mititelu (Sectorul asigurări-reasigurări) cu 287 de voturi "pentru" şi 36 de voturi "împotrivă".

Membri neexecutivi au fost numiţi: Aura Gabriela Socol - cu 287 de voturi "pentru" şi 37 de voturi "împotrivă", Birtalan Joszef - 287 de voturi pentru şi 36 contra, Ovidiu Răzvan Wlassopol - 287 de voturi "pentru" şi 36 de voturi "împotrivă".

Mandatul membrilor Consiliului ASF este de 5 ani.

Cine candidează la conducerea ASF

Pentru funcţia de preşedinte s-au înscris Alexandru Petrescu, fost ministru al Economiei și fost șef al Poștei Române, şi Alin Chitu, fost secretar de stat în Ministerul Finanţelor, care a demisionat la sfârşitul lunii noiembrie.

Candidaţii la funcţiile de prim-vicepreşedinte al ASF sunt Gabriel Ioan Avrămescu (PNL), Nini Săpunaru, Ioan Gheorghe Ţară, şi același Alin Chitu.

Funcţia de vicepreşedinte - Sectorul instrumente şi investiţii financiare este vizată de Maria Gabriela Horga (PNL), Călin Mihai Rangu, Nini Săpunaru, Sorin Florescu - în prezent şef serviciu în cadrul ASF, şi Alin Chitu.

Pentru funcția de vicepreşedinte - Sectorul sistemului de pensii private, şi-au înregistrat candidaturile Ştefan Daniel Armeanu - vicepreşedinte ASF şi Alin Chitu.

Pentru funcția de vicepreşedinte - Sectorul asigurări-reasigurări Sorin Cristinel Mititelu, Gheorghe Constantinescu Coca, Sorin Florescu, Alin Chitu.

Pentru funcţiile de membru neexecutiv candidează Birtalan Joszef, Radu Toia, Aura Gabriela Socol - membru neexecutiv şi în prezent, Andrei Rizoiu, Ovidiu Răzvan Wlassopol - membru neexecutiv și în prezent-, Cărălin Mancaş, Mircea Oancea, Ioan Gheorghe Ţară, Sorin Florescu, Alin Chitu.

ASF exercită atribuții de autorizare, reglementare, supraveghere și control asupra sistemului de pensii private, conform cadrului legislativ aplicabil.

ASF asigură realizarea activităţilor de supraveghere şi control atât a entităţilor din cadrul sistemului de pensii private, cât şi asupra activităţii Fondului de garantare a drepturilor în sistemul de pensii private, potrivit legii, în vederea prevenirii şi/sau sancţionării, după caz, a eventualelor abateri comise în legătură cu activităţile specifice desfăşurate de acestea în domeniul pensiilor private.

Sursa foto: Agerpres Foto

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri