Consiliul Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF) a aprobat marţi cererea de acordare a autorizaţiei de funcţionare ca societate de asigurare a societăţii Eazy Asigurări SA, potrivit unui comunicat al instituţiei, scrie Agerpres.

Astfel, ASF a aprobat cererea de acordare a autorizaţiei de funcţionare ca societate de asigurare a societăţii Eazy Asigurări S.A., a acţionarilor semnificativi şi a persoanelor desemnate în conducerea acesteia, precum şi de acordare a autorizaţiei de practicare asigurare RCA.

ASF a precizat pentru AGERPRES că acţionarul semnificativ al Eazy Asigurări este societatea D Craig Holding, care, la rândul său, are ca acţionari semnificativi pe Sacha Dragic şi Augusta Dragic.

Potrivit ASF, societatea Eazy Asigurări a fost autorizată să practice cele mai importante linii de asigurări generale, inclusiv CASCO, asigurări de locuinţă sau asigurări de sănătate. De asemenea, Consiliul Autorităţii a acordat şi autorizaţia de practicare asigurare RCA.

În ceea ce priveşte data la care această companie va începe vânzarea de asigurări, ASF a menţionat că această decizie aparţine exclusiv societăţii autorizate.

Tot în cadrul şedinţei de marţi a avut loc aprobarea solicitării SAI Erste Asset Management S.A. de autorizare a modificării intervenite în modul de organizare şi funcţionare a societăţii ca urmare a modificării componenţei Consiliului de Supraveghere prin numirea Soranei-Rodica Baciu în calitate de membru al Consiliului de Supraveghere al societăţii; autorizarea lui Sebastien Jean Marie Simon în calitate de membru al Consiliului de Administraţie al BRD Societate de Administrare a Fondurilor de Pensii Private S.A;

Aprobarea solicitării Societăţii de Administrare a Investiţiilor Patria Asset Management S.A. de prelungire cu un an a perioadei maxime de auditare de 5 ani consecutivi de către actualul auditor financiar 3B Expert Audit S.R.L. pentru situaţiile financiare ale Fondului Deschis de Investiţii Patria Euro Obligaţiuni aferente anului 2024; aprobarea modificărilor aduse Actului constitutiv al societăţii Model Broker de Asigurare S.R.L. referitoare la completarea obiectului de activitate şi modificarea duratei mandatului administratorului; aprobarea cererii de avizare definitivă a modificării Prospectului schemei de pensii facultative pentru Fondul de Pensii Facultative Pensia Mea, administrat de BT Pensii - Societate de Administrare a Fondurilor de Pensii Facultative S.A.

Sursa foto: Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri