Chimcomplex, principalul producător de substanțe chimice din regiune, a anunțat retragerea din funcția de director general a lui Ștefan Vuza, cel mai mare deținător de acțiuni la BVB, cu o avere estimată la peste 900 de milioane de euro.

Chimcomplex a informat printr-un comunicat transmis BVB investitorii în legatură cu retragerea lui Ştefan Vuza din funcţia de director general începând cu data de 31.10.2023. Gigantul industrial va începe recrutarea unui nou director general, care ar urma să fie numit în jumătate de an.

Ca director general interimar a fost numit Florian Staicu. ”Reamintim că Ştefan Vuza a preluat conducerea executivă a societăţii pentru un mandat limitat, în scopul asigurării continuităţii şi dezvoltării activităţii companiei într-un context geopolitic şi socio-economic instabil, marcat de numeroase crize şi necunoscute. Urmare a faptului că Ştefan Vuza şi-a îndeplinit obiectivele propuse, asigurând adaptarea companiei la noile şi constantele provocări, ca un pas firesc, Ştefan Vuza a decis că este momentul să se concentreze pe strategia de ansamblu de dezvoltare a companiei din poziţia de membru al Consiliului de Administraţie, urmând ca funcţia executivă să fie exercitată separat”, se afirmă în comunicatul Chimcomplex.

Cine este Ștefan Vuza, omul care și-a legat numele de Chimcomplex

Chimcomplex este principalul producător şi furnizor de substanţe chimice vitale din regiune și deține fostele platforme industriale comuniste de la Borzești și Râmnicu Vâlcea (fostul Oltchim). După ce ajunsese la un pas de faliment, platforma de la Borzești a fost privatizată de Ștefan Vuza în anii ‘2000. Ulterior, omul de afaceri a achiziționat și principalele active de la Râmnicu Vâlcea.

În 2021, Chimcomplex a înregistrat cea mai mare creștere din istorie pe BVB, 1.200%, fiind și cea mai mare creștere de pe toate bursele europene în acel an. Un an mai târziu, compania suspenda însă temporar o parte din activitate, din cauza creșterii prețurilor la energie și gaze. În 2023, însă, Chimcomplex s-a consolidat la o valoare de piață între 2 și 2,2 miliarde euro și a devenit și cel mai mare producător de hidrogen verde din Europa de Est, cu o producție anuală de peste 6.000 de tone.

FOTO: Chimcomplex

Ștefan Vuza, omul din spatele companiei, este cel mai mare deținător de acțiuni la Bursa de la București. Pe lângă Chimcomplex, cu care este asociat numele său în general, mai deține și grupul SCR (Servicii Comerciale Române ), din care fac parte întreprinderi metalurgice, de consultanță, dar și din domeniul energiei din toată țara. Averea lui Ștefan Vuza este estimată la 4,5 miliarde de lei, dintre care peste jumătate ar reprezenta-o Chimcomplex.

Sursa foto: BVB

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri