Preşedintele Joe Biden a nominalizat o femeie amiral, pe Lisa Franchetti, la conducerea US Navy, o măsură ce ar sparge o barieră de gen în armata Statelor Unite făcând-o prima femeie la comanda marinei şi membru al Joint Chiefs of Staff, şefii de State Majore.

Decizia lui Biden este o surpriză. Oficialii Pentagonului au aşteptat ca nominalizarea să revină amiralului Samuel Paparo, care conduce Marina în Pacific şi are experienţă confruntându-se cu provocarea din ce în ce mai mare din partea Chinei, notează Reuters, preluat de Agerpres.

Totuşi, Franchetti, în prezent şef adjunct de operaţiuni al marinei americane, era printre candidaţii despre care se credea că ar fi fost în cursă pentru post.

Într-un comunicat, Biden a remarcat cei 38 de ani de experienţă ai lui Franchetti.

"De-a lungul carierei sale, amiralul Franchetti a demonstrat o experienţă vastă atât în domeniul operaţional, cât şi în cel al politicii", a spus el în comunicat, notând că ea este doar a doua femeie care a ajuns vreodată la gradul de amiral cu patru stele în US Navy.

Franchetti nu este prima femeie care conduce o ramură a armatei americane. Anul trecut, Biden a ales o femeie amiral, pe Linda Fagan, la conducerea Gărzii de Coastă a SUA.

Dar garda de coastă nu face parte oficial din Departamentul Apărării (Department of Defence - DoD) şi, în schimb, intră în subordinea Departamentului de Securitate Internă. Franchetti ar urma să devină prima femeie la conducerea unui serviciu militar la DoD în calitate de şef al acestuia.

Sursa foto: Defense.gov

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri