Facebook a platit anul trecut in Marea Britanie impozit pe profit de numai 4.327 lire sterline (5.837 euro), desi salariatii din Londra ai companiei au castigat in medie 210.000 de lire (283.290 euro) pe an, suma care include si bonusurile, scrie publicatia The Sunday Times.

Compania si-a rasplatit anul trecut cei 362 de angajati din Londra cu actiuni in valoare de 35,4 milioane de lire (47,7 milioane euro), astfel ca divizia britanica a inregistrat o pierdere contabila de 28,5 milioane de lire (38,4 milioane euro), arata datele financiare ale Facebook UK Limited, scrie Mediafax.

Pierderea a permis Facebook sa plateasca un impozit pe profit foarte mic in Marea Britanie, una dintre cele mai mari si mai profitabile piete pentru reteaua sociala. Suma platita ca impozit pe profit de Facebook este semnificativ mai mica decat cea colectata de fiscul britanic de la un angajat obisnuit.

Astfel, o persoana cu salariul mediu de 26.500 lire sterline (35.750 euro) pe an, plateste impozit pe venit de 3.180 de lire (4.290 euro) si o contributie la sistemul national de sanatate de 2.213 lire (2.985 euro). Suma platita de Facebook in Marea Britanie sporeste controversele din jurul mecanismelor complexe utilizate de compania IT pentru a-si optimiza costurile cu taxele, potrivit publicatiei britanice.

Citeste si:
Noi cursuri online de formare profesională apar pe piață
Trend Consult și Ascendia...
Sursa foto: Shutterstock

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea New Media »Citește și
Realitatea NU sună bine: românii concediați se pot angaja, dar pe salarii minime
Setari Cookie-uri