Biblioteca pentru corporatii, Bookster, s-ar putea extinde in Statele Unite din toamna, anunta fondatorul serviciului, Bogdan Georgescu.

Prezent la Wall-Street 360 in saptamana „Totul pentru IMM-uri“, Bogdan Georgescu, cel care a fondat Bookster in 2013, serviciu care a ajuns la 25.000 de abonati si 160 de companii inscrise (si o lista de asteptare de aproximativ 100 de firme) a anuntat ca intentioneaza sa se extinda in Statele Unite, dupa ce a avut in plan Polonia sau Turcia.

„Visul nostru e sa ajungem la un milion de abonati, sa atingem un milion de oameni prin cartile noastre. Asta inseamna sa crestem dincolo de Romania. Am cochetat cu ideea de a ne extinde in regiune - Polonia, Turcia. Insa, recent, mi-am dat seama ca trebuie sa mergem in Statele Unite. O tara mare, piata uriasa, sistemul legal destul de simplu, sper ca anul asta sa deschidem Bookster in America“, a spus Bogdan Georgescu, in exclusivitate la Wall-Street 360.

„Plec in aprilie sa vedem coasta de Vest si Est, sa avem discutii cu investitorii de acolo, sa vedem cum putem deschide Bookster in toamna aceasta si acolo“, explica fondatorul bibliotecii pentru corporatii.

Cu toate ca e un serviciu lansat in 2013, Bookster, spune Georgescu, nu ar avea concurenta in Statele Unite. „Surprinzator nu avem concurenta. Am spus la inceput, in 2013, ca e un serviciu gandit in Romania, ca e inovator. Nu prea ne crede lumea. De cateva luni studiez piata in America si acolo focusul pe cartea electronica a fost puternic, a fost neglijata latura de carte fizica. Pare o piata care ofera multe servicii angajatilor, interesata sa creasca, sa-si creasca oamenii. Discutiile cu diversi prieteni si profesori de la universitati mi-au aratat ca sunt extrem de dornici sa testam Bookster si acolo“.

Citeste si
Campanie USR: Peste 9.000 de carti donate pentru bibliotecile rurale