In data de 23 februarie , un viode care arata un robot care s-a aplecat si a ridicat o cutie pe care a asezat-o pe un raft si alt robot care si-a pastrat echilibrul mergand prin zapada, conform News.ro

Imaginile au fost urmarite de zeci de milioane de oameni, in urmatoarele cateva saptamani, Google si divizia Boston Dynamics dovedind ca depasesc frontiera in tehnologia robotilor.

In spatele scenei insa, directorii Google si ai companiei mama Alphabet au ajuns la concluzia ca Boston Dynamics nu va lansa probabil in urmatorii cativa ani un produs comercial si au decis sa scoata divizia la vanzare, au spus doua persoane apropiate situatiei.

Intre posibilii cumparatori se numara Toyota Research Institute, divizie a Toyota Motor, si Amazon.com. Reprezentantii Google si Toyota au refuzat sa comenteze, iar cei ai Amazon nu au putut fi contactati.
Google a cumparat Boston Dynamics in 2013, in cadrul unei campanii de achizitii in domeniul robotilor.Acordurile au fost coordonate de Andy Rubin, fost sef al diviziei Android, care a adus la Google circa 300 de ingineri specializati in robotica.

Citeste si:

Rubin a plecat din companie in octombrie 2014. In 2015, initiativa in domeniul robotilor, numita Replicant, a fost marcata de schimbarea conducerii, incapacitatea de colaborare intre companii si esecul de a recruta un nou lider.

La baza problemelor inregistrate de Replicant se afla reticenta directorilor de la Boston Dynamics de a colabora cu alti ingineri ai Google in California si Tokyo si incapacitatea diviziei de a veni cu produse care sa fie lansate pe piata in viitorul apropiat.

Tensiunile dintre Boston Dynamics si restul celor implicati in proiectul Replicant au ietit la iveala cand o minuta a unei intalniri din noiembrie anul trecut si cateva emailuri ulteriore au fost publicate din greseala pe un forum online accesibil celorlalti angajati ai Google. Un angajat al Google a trimis informatiile la Bloomberg News.