Romanii cu sistem de operare Android reprezinta doua treimi din cei care si-au instalat aplicatia, iar restul iOS. Insa valoarea platilor de pe device-uri Apple este, in medie, cu 25% mai mare fata de cea inregistrata de pe smartphone-urile cu Android, conform News.ro.

Informatiile analizate de companie mai arata ca, printre utilizatorii aplicatiei se afla si romani care folosesc portofelul digital inca de la lansare, din aprilie 2013. Cea mai mare plata cu mobilPay Wallet a depasit 1.000 euro, fiind realizata de pe un dispozitiv cu sistem de operare Android.
“Chiar daca nu vorbim de sume foarte mari – majoritatea il foloste pentru facturi, masa de pranz la restaurant sau hipermarket - , observam obisnuinta de a utiliza un portofel digital, iar asta conteaza cel mai mult”, a declarat directorul general si fondatorul Netopia mobilPay, Antonio Eram.

Clientii ING Bank efectueaza cele mai multe plati

Potrivit acestuia, suma medie achitata cu mobilPay Wallet se ridica, anul acesta, la circa 85 de lei, iar cele mai multe plati din aplicatie sunt realizate de clienti ai ING Bank, locul doi in clasament fiind ocupat de cei ai Raiffeisen Bank.

In ceea ce priveste tranzactia medie prin mobilPay Wallet inregistrata la hipermarket-uri si supermarket-uri, aceasta se ridica la circa 65 de lei.
Aceleasi date mai arata ca, in orasele in care exista posibilitatea platii transportului in comun cu portofelul digital, respectiv Cluj-Napoca, Alba Iulia, Turda, Baia-Mare si Ploiesti, biletele de calatorie au fost cumparate exclusiv de cei care detin telefoane cu sistem de operare Android.

Citeste si:

Lansata in martie 2013, aplicatia mobilPay Wallet este disponibila pentru telefoane smart, poate fi descarcata gratuit din Google Play si App Store si poate fi folosita pentru cumparaturi in toate hipermarket-urile si supermarket-urile Carrefour din tara si in magazinele Cora din Capitala.
De asemenea, se pot plati de pe telefon si facturile la utilitati, inclusiv intretinerea la blocurile de locuinte, dar aplicatia poate fi folosita si pentru reincarcarea cartelelor preplatite, plata notei la restaurant sau pentru produse si servicii furnizate de alti comercianti parteneri, online sau offline.

De anul trecut, romanii pot achita, prin aplicatia dezvoltata de Netopia mobilPay, si taxa de pod de la Fetesti sau amenzile de circulatie.

Sursa foto: Zadorozhnyi Viktor / Shutterstock